Soya eti kullanarak yapılabilecek tariflerden biri de, Hünkar Beğendi...Soya eti olunca, Hünkar beğenir miydi bilemiyorum ama közlenmiş patlıcan tek başına bile dayanılmaz ayrı bir lezzet olunca biz beğendik :)
Malzemeler:
- 100 gr soya kuşbaşı eti
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 adet domates
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 4 adet közlenmiş patlıcan
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1/2 çay bardağı soya sütü
 - 1 yemek kaşığı un
 
- Patlıcanlar ocak üzerinde közlenip,kabukları soyulur.
 - Soya etleri sıcak suda, 20 dakika ağzı kapalı tencerede bekletilir.
 - Yumuşayınca çıkartılıp,suyu sıkılarak alınır.
 - Soya eti,15 dakika zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
 - Domates salçası su ile inceltilir.
 - Küp küp doğranmış domatesler,domates salçası ve 1 su bardağı su eklenir.
 - Suyunu çekene kadar pişirilir.
 - Başka bir kapta,un zeytinyağı ile kavrulur.
 - Yavaş yavaş sürekli karıştırılarak soya sütü eklenir.
 - Közlenmiş patlıcanlar da eklenerek biraz daha pişirilir.
 - Patlıcanlı karışım,servis tabağına yayılır.
 - Patlıcanların üzerine ,domates soslu soya eti yayılır.
 - Sıcak servis edilir.
 
nergiscim bu tarif çok güzelmiş teşekkürler
YanıtlaSil