Malzemeler:
- 250 gram tatlı lor
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 3-4 adet karanfil
- Toz şeker, su ve karanfil tencereye konulur.
- Şeker eriyip kıvam alana kadar kaynatılarak, şerbeti hazırlanır..
- Diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine, sıcak şerbet dökülür.
- Üzeri kapatılıp, şerbeti çektirildikten sonra istenirse üzerine hindistan cevizi vb. serpilerek soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.