31 Mayıs 2011 Salı

LOR TATLISI

Lor Tatlısı Tarifi 
Lor Tatlısı Nasıl Yapılır 
 

Malzemeler:
  • 250 gram tatlı lor  
  • 2 adet yumurta  
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu  
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 3-4 adet karanfil

Yapılışı:
  • Toz şeker, su ve karanfil tencereye konulur.
  • Şeker eriyip kıvam alana kadar kaynatılarak, şerbeti hazırlanır..
  • Diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurdan irice parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine, sıcak şerbet dökülür.
  • Üzeri kapatılıp, şerbeti çektirildikten sonra istenirse üzerine hindistan cevizi vb. serpilerek soğuk servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...