24 Mayıs 2011 Salı

ROKA SALATASI

Roka salatası nasıl yapılır
Pembe domatesli roka salatası tarifi
     Hemen her yerde ve mevsimde bulunabilen roka ile salata yaparken bulabilirseniz pembe domates ve siyah zeytin de ekleyebilirsiniz.Limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyerek hazırladığınız sosunu salataya döktükten hemen sonra servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 demet roka 
  • 2 adet pembe domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz  
Yapılışı:
  • Rokalar yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
  • Elle kopartılarak veya plastik bıçak ile parçalara ayrılır.
  • Pembe domatesler doğranır.
  • Zeytinler eklenir.
  • Limon, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsaklar çırpılır.
  • Limonlu sos salataya dökülüp, bekletmeden servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...