15 Mayıs 2011 Pazar

SICAK ÇİKOLATA

Sıcak çikolata tarifi
Sıcak çikolata nasıl yapılır
     Sıcak çikolata ve salep genellikle kış aylarında yapılsa da, bir türlü ısınmayan havalarda da sıcak çikolata yapılabilir diye düşünerek sıcak çikolata yaptım. Hazır paketlerde de sıcak çikolata ve salep karışımları satılıyor ama ben gene de daha yoğun çikolata tadı ve içine ne koyduğunuzu bildiğiniz bir şey içmek istediğimden evde kendim yapıyorum. Süt kremanız varsa, biraz içine biraz da mikserle çırparak üzerini süslemek için kullanabilirsiniz  ama yoksa süt kreması eklemeden yaptığınız sıcak çikolatanın üzerine sadece kakao eleyerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı su 
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Üzerine:
  • Kakao
Yapılışı:
  • Çelik bir tencerede, parçalanmış çikolatalar su ile orta ateşte eritilir.
  • Süt, süt kreması ve kakao da eklenip, beş dakika kaynatılır.
  • Üzerine istenirse çırpılmış süt kreması, kakao veya çikolata rendesi serpilip, sıcak servis edilir.

3 yorum:

  1. hmm sıcak sıcak olsada içsem ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. denemek istiyorum ama kahve fincani derken türk kahvesi fincaninimi kast ediyorsunuz simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bir nescafe fincanını ölçü olarak almıştım yani yaklaşık bir su bardağına denk geliyor.Tarifteki ölçülere göre sekiz nescafe fincanı sıcak çikolata çıkıyor.Siz daha az yapmak isterseniz,ölçüleri orantılı olarak azaltabilir veya yarım ölçü olarak yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...