8 Mayıs 2011 Pazar

MAYALI PASTANE POĞAÇASI

Pastane poğaçası tarifi
Mayalı pastane poğaçası nasıl yapılır
Peynirli poğaça tarifi
     Yumuşacık, uzun süre bayatlamayan bu poğaçalar o kadar bereketli ki; kahvaltılarda, çay saatlerinde yiyebilir, çocuklarınızın beslenme çantasına koyabilirsiniz.Pastanelerde satılan poğaçalara eser miktarda konulan peynir yerine istediğiniz cins ve miktarda peynir koyarak, günün her saatinde yiyebileceğiniz sıcacık poğaçalar yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • 125 gr eritilmiş ılık tereyağı  
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurtanın akı (sarıları üzerine)
  • 7 su bardağı un
İç malzemesi:
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı karabiber  

Yapılışı:
  • Şekerli ılık süte maya konulup, on dakika kabarması beklenir.
  • Eritilmiş ılık tereyağı, tuz, yumurta akları ve un eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri mutfak havlusu ile kapatılıp, yarım saat mayalandırılır.
  • Mayalanmış hamurdan kopartılan parçalar elimizde açılır.
  • Peynirli iç malzemesi konulup, kenarlarına bastırılarak kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
  • Susam serpilip, biraz da tepside mayalanması beklenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Yaptim cok guzel oldu tesekkurler. Arife gokce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık.Beğenmenize sevindim,afiyet olsun.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...