Pastane poğaçası tarifi
Mayalı pastane poğaçası nasıl yapılır
Peynirli poğaça tarifi
Yumuşacık, uzun süre bayatlamayan bu poğaçalar o kadar bereketli ki; kahvaltılarda, çay saatlerinde yiyebilir, çocuklarınızın beslenme çantasına koyabilirsiniz.Pastanelerde satılan poğaçalara eser miktarda konulan peynir yerine istediğiniz cins ve miktarda peynir koyarak, günün her saatinde yiyebileceğiniz sıcacık poğaçalar yapabilirsiniz.Malzemeler:
- 3 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket (42 gr) yaş maya
- 125 gr eritilmiş ılık tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurtanın akı (sarıları üzerine)
- 7 su bardağı un
İç malzemesi:
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Şekerli ılık süte maya konulup, on dakika kabarması beklenir.
- Eritilmiş ılık tereyağı, tuz, yumurta akları ve un eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri mutfak havlusu ile kapatılıp, yarım saat mayalandırılır.
- Mayalanmış hamurdan kopartılan parçalar elimizde açılır.
- Peynirli iç malzemesi konulup, kenarlarına bastırılarak kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
- Susam serpilip, biraz da tepside mayalanması beklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yaptim cok guzel oldu tesekkurler. Arife gokce
YanıtlaSilElinize sağlık.Beğenmenize sevindim,afiyet olsun.
Sil