23 Mayıs 2011 Pazartesi

İÇ BAKLALI ENGİNAR

İç baklalı enginar tarifi
İç baklalı enginar nasıl yapılır
     Enginar ve iç bakla baharla birlikte sofralarımızda daha çok yer almaya başladığından ve ikisi de çok sevildiğinden, birbirinden ayıramayıp bir arada pişirdim :) Bu yemeği mevsiminde, tazecikken yemeyi tercih etsek de, mevsimi dışında dondurucuya koyduğunuz çanak enginarlardan ve iç baklalardan kullanarak her mevsim yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 6 adet enginar çanağı 
  • Yarım kilogram iç bakla  
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 adet limon 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Temizlenmiş enginar çanakları yıkanıp, limonla ovulur.
  • Yemeklik doğranan kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Bir yemek kaşığı un eklenip, yağda çevrilir.
  • Suyu da eklenip, un biraz inceltilir.
  • Enginar çanakları tencereye dizilir.
  • Limon suyu, tuz ve su da eklenip, enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişmeye yakın kabukları soyulmuş iç baklalar da eklenip, 10-15 dakika pişirilir.
  • Servis tabağına alınıp, iç baklalar enginar çanaklarına paylaştırılır.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu konulup, ılık servis edilir.

2 yorum:

  1. Bayılırım enginara yılda en az sağlık açısından bir kez tüketilmesi gerekiyormuş.Mevsimi geldimi çokca evde mutlaka yaparım bende.İç baklalı hiç denemedim hep bezelye ve havuç patates karışımı zeytinyağlı olarak pişirdim.Sizin tarifinizle birde baklalıyı deneyeyim.Emeğinize sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Biz de her haliyle sevip, yapmaya çalışıyoruz.Bir de böyle deneyin, umarım beğenirsiniz.Size de afiyet olsun :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...