Fırında somon balığı nasıl yapılır
Fırında zencefilli somon balığı tarifi
Somon balığı, kabuklu fırın patates ve roka salatası, yapım aşamaları çok kolay ve lezzetli, sağlıklı bir menü... Yani Rakı, Balık, Ayvalık gibi bir üçleme...
Malzemeler: - 500 gram ( 2 adet )somon balığı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Fındık büyüklüğünde taze zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Somon balıkları yıkanıp, kurulanır.
- Kuru soğan ve zencefil rendelenir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Yağlanmış borcama, somon balıkları konulur.
- Balıkların üzerine zencefilli karışım yayılır.
- Borcamın üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.
- Balıkların kızarması için, alüminyum folyo çıkartılıp, balıkların üzeri kızarana kadar bekletilir.
Nefis.... ELlerine saglik arkadasim... Sevgilerimle,
YanıtlaSil