24 Mayıs 2011 Salı

FIRINDA SOMON

Fırında somon balığı nasıl yapılır
Fırında zencefilli somon balığı tarifi
     Somon balığı, kabuklu fırın patates ve roka salatası, yapım aşamaları çok kolay ve lezzetli, sağlıklı bir menü... Yani Rakı, Balık, Ayvalık gibi bir üçleme...
Malzemeler:
  • 500 gram ( 2 adet )somon balığı 
  • 1 adet kuru soğan  
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Fındık büyüklüğünde taze zencefil 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz  
Yapılışı:
  • Somon balıkları yıkanıp, kurulanır.
  • Kuru soğan ve zencefil rendelenir.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • Yağlanmış borcama, somon balıkları konulur.
  • Balıkların üzerine zencefilli karışım yayılır.
  • Borcamın üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 200  derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.
  • Balıkların  kızarması için, alüminyum folyo çıkartılıp, balıkların üzeri kızarana kadar bekletilir.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...