Diyabetik cheeseake tarifi
Diyabetik cheesecake nasıl yapılır
Çilekli cheesecake tarifi
Endokrinoloji uzmanlarının öncülüğünde diyabet hastaları için hazırlanan bir yemek kitabından denediğim diyabetik cheescake, aynı zamanda sağlık sorunu olmayanların da severek tüketebileceği sağlıklı bir seçenek... Aslında sağlık adına söylenenler hep aynı; az yağ, az şeker, az tuz ve sınırsız meyve, sebze... Sağlık sorununuz yoksa, isterseniz biraz şeker ekleyebilir ya da üzerine biraz pudra şekeri serpip tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 75 gram tereyağı
- 175 gram kepekli bisküvi
- 3 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak)
- 1 su bardağından biraz fazla yarım yağlı süt
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 2 yemek kaşığı su
- 225 gram az yağlı krem peynir
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 250 gram çilek
- Tereyağı küçük bir tencerede eritilir.
- Bisküviler robotta ufalanıp, tereyağ ile karıştırılır.
- Altı çıkabilen 15 cm çapında kelepçeli bir kalıba yayılır.
- Yumurta sarıları iyice çırpılır, sütle birlikte kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ateşten alınıp, şeker eklenir.
- Yumurta beyazları mikser ile kar haline gelene kadar çırpılır.
- Toz jelatin küçük bir kaseye konup su ile karıştırılır.
- Kase kaynayan bir tencere suyun içine yerleştirilip jelatin eritilir.
- Krem peynir yumuşayana kadar çırpılıp jelatin, şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir.
- Karışım biraz çırpılır.
- Kar halindeki yumurta beyazlarını söndürmeden, fazla karıştırmadan eklenir.
- Kalıpta ki bisküvi tabanının üzerine dökülür.
- Sertleşene kadar buzdolabında üzeri streçlenerek bekletilir.
- Servisten hemen önce kalıptan çıkartılıp, servis tabağına yerleştirilir.
- Cheesecake'in üzeri çilekler ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.