28 Şubat 2012 Salı

ENGİNAR YEMEĞİ

Enginar yemeği tarifi
Enginar yemeği nasıl yapılır
     İzmir'de olmanın en güzel taraflarından biri de; bu mevsimde her köşe başında satılan, tazecik, yemyeşil enginarlardan alıp, istediğimiz kadar yiyebilmek herhalde...Enginar dolması gibi biraz zaman alacak bir yemek yapmak istemez iseniz, en çabuk, en pratik, en klasik enginar yemeği tarifi,
Malzemeler:
  • 5 adet enginar çanağı 
  • 3 orta boy patates 
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet büyük kuru soğan 
  • 3 su bardağı su 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım demet dereotu 
  • Yarım limonun suyu  
Yapılışı:
  • Enginar çanakları yıkanıp, limonlu suda bekletilir.
  • Kuru soğan yemeklik şekilde doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
  • Un eklenip, yakmadan kavrulur.
  • İrice doğranmış enginarlar ve havuçların üzerine su eklenip, pişirilir.
  • Patatesler küp şeklinde doğranıp, eklenir.
  • Yumuşayana kadar tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte pişirilir.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip, ılık servis edilir.

8 yorum:

  1. CANIM SANA NE ZAMAN GELSEM İÇİM AÇILIYOR
    NERGİZLER HARİKA
    YEMEĞİNİN VİTAMİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK
    ARKADAŞIM MUHABBETLE KAL
    :))

    YanıtlayınSil
  2. Çok teşekkürler.Her zaman beklerim.Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  3. bende bayılırım canım enginara her halini yaparım. nergiz ise neredeyse en sevdiğim çiçek kokusu mest eder beni yamağa gelince harika olmuş ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. Bence de en güzel günler,bir yan da nergisler,bir yan da enginarlar ,daha ne olsun.

    YanıtlayınSil
  5. besleyici ve güzel bizim evde sıksık pişer
    ellerinize sağlık
    sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  6. Umarım,bundan sonra bizim evde de sık sık pişecek,en kısa zamanda favalı enginar tarifinizi deneyeceğim.Hoşcakalın.

    YanıtlayınSil
  7. enginarı çok severim ama herzaman bulamıyorum
    bölgeyle alakalı bizim buralara çok gelmiyor malesef:(
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  8. Ben de yıllarca nerede ise enginar adının bilinmediği yerlerde yaşadım.Belki o yüzden şimdi her yerde enginar satıldığını görmek beni heyecanlandırıyor.Size de doya doya enginar yiyebileceğiniz günler dilerim.

    YanıtlayınSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...