Sadrazam lokumu tarifi
Sadrazam lokumu nasıl yapılır
Uzun zamandır misafir menülerimde yer alan bu tarifin adı bana biraz abartılı geliyordu ama bloglarda dolaşınca benzer tariflerde, herkesin bu adı kullandığını gördüm.Özgün, bilinen adı bu olduğuna göre böylece kabul edip, sadrazamlara layık görülen bu tarifi, halen yapmayanlar var ise paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 su bardağı ıslatmak için süt
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Bir paket krem şanti bir su bardağı soğuk süt ile çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar, toz şeker ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve kakao elenip, karıştırılarak yağlanmış fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kadar kontrollü pişirilir.
- Piştikten sonra tepsinin içinde bıçakla iki parçaya bölünür.
- Üzerine krem şanti yayılıp, damla çikolata serpilir.
- Her parça spatula yardımı ile tepsiden ayrılır.
- Rulo şeklinde sarılıp, süt konulmuş bir kabın içinde her tarafı ıslatılır.
- Hindistan cevizine bulanıp, buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
- Dilimlenerek servis edilir.
Nergis'ciğim çok güzel görünüyor.Denemek istiyorum ancak verdiğin ölçülerle küçük fırın tepsisinde pişirebilir miyim?
YanıtlaSilBen,büyük fırın tepsisine göre ölçü vermiştim.Aynı ölçüyü kullanırsan küçük fırın tepsisi için kalın bir kek olur,rulo yapmak zor olabilir.Karışımı ikiye ayırıp,iki defada pişirebilirsin ya da ölçüyü yarıya indirerek denemek daha iyi olur sanırım.Böylece beğenirseniz,daha sonra tam ölçü pişirirsiniz.Afiyet olsun Ece'ciğim.
YanıtlaSil