22 Şubat 2012 Çarşamba

KREM KARAMEL

Krem karamel tarifi
Yumurtasız krem karamel tarifi
Krem karamel tarifi nasıl yapılır
Kolay krem karamel tarifi
     Krem karamel tariflerinde kullanılan beş altı adet yumurtanın kokacağını düşündüğümden, yapmak istemediğim tatlılardandı.Kötü bir tesadüf mü bilmiyorum yediklerimde de hep yumurta kokusunu aldım.Bu tarifte diğer krem karamellerde ki gibi yumurta olmadığından, yumurta da kokmuyor.Çok hafif ve ev halkı tarafından da sevilen bu tatlıya yalancı krem karamel demek daha doğru olur sanıyorum.
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 10 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker 
Yapılışı:
  • Teflon bir tavaya 4-5 yemek kaşığı toz şeker konulur.
  • Orta ateş üzerinde, yakmadan eritilip karamelize olması sağlanır.
  • Eriyen şeker krem karamel kaplarının dip kısmına dökülür.
  • Başka bir kapta; un, şeker, nişasta ve süt karıştırılır.
  • Topaklanmaması için, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Kapların dibine döktüğümüz, donmuş karamelize şekerin üzerine sıcak muhallebi dökülür.
  • Önce oda sıcaklığında,soğuyunca buzdolabında bekletilir.
  • Kapların kenarı bıçak ile çevrilerek tatlıdan ayrılır.
  • Karamelize şeker sulandığı için, tatlılar kolayca servis tabağına ters çevrilir.

2 yorum:

  1. Bu bizim de ailece en sevdiğimiz krem karamel tarif. :) Küçük bir öneri! Biraz pahalı bir seçenek olsa da Akça ağaç şurubu da yakışır .Sevgilerimle Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Eminim yakışır.Eltim sağolsun evde akça ağaç şurubumuz var.Bu şeçeneği de değerlendireceğim

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...