24 Şubat 2012 Cuma

TUZLU FİYONK

Tuzlu mini çörek tarifi
Tuzlu kurabiye nasıl yapılır
     Çayın yanında, bizim evde genellikle kurabiye, kek gibi tatlı şeyler tercih ediliyor ama tuzlu bir şeyler de yapmak veya kahvaltı da değişik bir şeyler sunmak isterseniz, çok kısa sürede yapılıp ikram edilebilecek bu tuzlu fiyonkları yapabilirsiniz.Hamura şekil verdikten sonra, üzerine iri deniz tuzu, çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un 
  • Deniz tuzu  
Yapılışı:
  • Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Yumuşak bir hamur yapılır.
  • İyice yoğurulup, üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz bekletilir.
  • Fırın 180 derece ısıtılır.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp, üzerine çok az deniz tuzu serpilir.
  • Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel görünüyor..
    keyifli pazarlar...

    YanıtlaSil
  3. tanıştığıma memnun oldum
    mmm mis canım
    ellerine sağlık
    yarışmada başarılar
    bana da beklerim
    :))

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler...Ben de sizlere mutlaka uğrayacağım.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...