Deniz börülcesi salatası tarifi
Deniz börülcesi salatası nasıl yapılır
Deniz kıyısına yakın yerlerde iyotlu topraklarda yetişen; deniz suyunda bulunan pek çok mineral ile birlikte bünyesinde tuz da barındıran deniz börülcesinin sosuna tuz eklemeden, biraz diri kalacak şekilde haşladıktan sonra içindeki sert dalları sıyırıp, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ile hazırladığınız sosunu yenileceği zaman ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 demet deniz börülcesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- Deniz börülcelerinin topraklı dip kısımları kesilip, temizlenir.
- Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak, çamur kalmayana kadar yıkanır.
- Sirkeli su içinde biraz bekletilir.
- Derin bir tencerede kaynayan suyun içinde 10-15 dakika hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Haşlanan deniz börülcelerinin renginin yeşil kalması için, süzülüp soğuk suyun içine atılır.
- Süzgece alınıp, tekrar süzdürülür.
- Deniz börülceleri kök kısımlarından tutularak içinde ki sert dallar tek tek sıyrılıp, atılır.
- Servis tabağına alınan deniz börülcelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsak ile yapılan sos yenileceği zaman dökülür.
- Bitki yeterince tuzlu olduğu için, tuz eklenmez.
börülce hiç yemedim hayatımda desem :)
YanıtlaSilBörülce mi yemediniz, deniz börülcesi mi bu deniz börülcesi :)
Silçok faydalı bir besin ;)
YanıtlaSilyiyenlere afiyet olsun
Afiyetle yiyoruz Elit Stil, çok teşekkürler.
Silçok sevdiğim bir meze elinize saglık :) Sevgiler Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilMeze olarak da, salata olarak da güzel :) teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilBende yapmıştım bunu ama hiç sevmemiştim.. sizin ki nefis görünüyor.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDamak tadı kişiden kişiye değiştiği gibi deniz börülcelerinin barındırdığı tuz oranı da değişiyor.Belki tekrar yeseniz seversiniz :) Teşekkürler, sevgiler.
SilELINE SAĞLIK CANIM ÇOK SEV ERIM
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilÇok severim .elinize sağlık nefiss..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sildeniz börülcesini ilk defa görüyorum. Ama normal sebzesi artık çıksa da pişirsek.. Özledik..:)
YanıtlaSilDeniz börülcesi buralarda çok sevilen bir mezedir .Aslında pazarda börülce satılmaya başlandı ama iç börülceyi daha çok sevdiğimden ben de bekliyorum.Sevgilerimle.
Sildeniz börülcesi hiç yemedim, ellerinize sağlık
YanıtlaSilEge bölgesi dışında pek bilinmiyor ve bulunmuyor herhalde.Teşekkürler.
Silellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor,nasıl da canım istedi :))
YanıtlaSilsevgiler..
Keşke biraz yakınlarda olsanız, belki de tayininiz bu taraflara çıkar :) Çok teşekkür ediyorum.
SilEn sevdiğimmmm çocuklarım da çok seviyor geçen hafta Diyarbakır'a yolladım bolca pişir ayıkla at dolaba dedim kızıma:)
YanıtlaSilŞu işlerim bir kolaylansın mutfak faslı düzene girince ben de atacağım dolaba yurtdışndan gelince kardeşim için hazır olsun.
ellerine sağlık canım.
Deniz börülcesini alıp günü gününe tüketiyoruz, dondurucuya hiç koymadım ben de koyayım hazırda bulunsun :) Çocuklara da afiyet olsun, sevgilerimle.
SilBen bu lezzeti o kadar seviyorum ki,inanın abartısız her öğün tüketebilirim.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok da faydalıymış, neyse ki bulup yapabiliyoruz.Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil