Gül kurabiye buketi tarifi
Kurabiyeden kırmızı gül buketi nasıl yapılır
Royal ıcıng tarifi
Royal ıcıng nasıl yapılır
Yaklaşık bir yıl önce Oktay Ağa'mın doğum günü için yaptığım bu kurabiyelerimi, en sonunda yapım aşamaları ile birlikte yayınlayabiliyorum. Royal ıcıng ile renklendirdiğim bu kurabiyeler, doğum günü dışında pek çok mutlu gün de, hatta hasta ziyaretlerinde bile gidebilecek bir buket diye düşünüyorum.
Malzemeler:- 2 su bardağı mısır nişastası
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağı
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
- Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek, bir iki saat dinlendirilir.
- Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
- Açılan hamur yuvarlak kurabiye kalıpları veya çay bardağının ağzı ile kesilir.
- Değişik boyutlarda güller yapmak isterseniz, farklı çaplarda yuvarlaklar kesilir.
- Her gül için, beş adet yuvarlak hamur ayrılır.
- İlk hamur rulo yapılır.
- Ondan sonra ki hamurlar, rulonun farklı yönlerine gelecek şekilde yerleştirilir.
- Hepsi yerleştikten sonra, tam ortasından parmağımızla orta kısmı incelecek şekilde bastırılır.
- İncelen kısımdan bıçak ile kesilip, iki adet gül elde edilir.
- Yaprak uçları elimizle biraz inceltilip, gül şekli verilir.
- Aralarda kalan hamurlardan da, güllerin yeşil yaprakları kalıp yardımı ile veya elimizle kesilir.
- Güllere ve yapraklara parçalamamaya çalışarak çöp şiş geçirilir.
- Çöp şişlerle birlikte, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kontrol edilerek yarım saat kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyeler tepsiden alınıp, royal ıcıng ile renklendirilir.
- Güller ve yapraklar kuruduktan sonra, çiçekçilerden alınan kağıtlar ile buket şekli verilip, süslenir.
Royal ıcıng malzemeleri:
- Yarım yumurtanın akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-4 damla limon suyu
- Güller için kırmızı,yaprakları için yeşil gıda boyası
- Yumurta akı ile pudra şekeri mikser yardımıyla beyazlaşıp pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır.
- Birkaç damla limon suyu eklenir.
- Kırmızı ve yeşil renk için iki ayrı kaba ayrılır.
- Gıda boyası çok az eklenip, karıştırılır.
- Kuruyup kullanımının zorlaşmaması için üzeri kapatılarak kullanılmalıdır.
- İstenen renkler elde edildikten sonra, bir fırça yardımı ile güller ve yapraklar boyanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.