Şeker hamurundan doğum günü pastası tarifi
Vampir ve şato pastası nasıl yapılır
Son yıllar da vampirli filmler, yayınlar çok popüler oldu. Oğlumun eksantrik şeylere olan ilgisinin, bu konuya kayıtsız kalması düşünülemezdi.Hatta popüler olmadan çok önce bile vampirler ilgisini çeken bir konuydu.İlgisi nedeni ile epey önce yapmayı düşünmüş, farklı şehirlerde oturduğumuz için, taşıma güçlüğü nedeni ile yapamamıştım.Biraz geç kalınmış olsa da bu sene ki pastasını böyle yaptım ama geçen sürede oğlum vegan beslenmeyi tercih ettiği için, ona vampir figürlü pasta dışında ayrıca bir de vegan pasta yaptım. Salatalar, falafel, patatesli sigara böreği, soya sütü ile çilekli, kivili mini tartlar ve doğum günü pastası yapıp vegan bir menü oluşturmaya çalıştım.
Canım oğlum, güzel yavrum, gözümün ışıltısı artık koca bir adam, dilerim nice doğum günlerini mutlulukla, sağlıkla hep beraber kutlarız.
Nerede olursan ol
İçerde, dışarda, derste, sırada
Yürü üstüne üstüne
Tükür yüzüne celladın
Fırsatçının, fesatçının, hayının
Dayan kitap ile, dayan iş ile
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni
Gör, nasıl yaratılırım
Namuslu genç ellerinde
Kızlarım, oğullarım var
Her biri vazgeçilmez
Cihan parçası
Kaç bin yıllık hasretimin koncası
Gözlerinden gözlerinden öperim
Bir umudum sen de
Anlıyor musun.
Oğullarımız ve kızlarımız hepimiz için vazgeçilmez ve umutlarımız da onlarda olduğundan mı yoksa bu mısralar oğluma yazılmış gibi olduğundan mı bilmem Ahmet Arif'in bu şiirini ne zaman okusam aklıma oğlum gelir.Ne mutlu ki, çoğu zaman şartlar onu ve dolayısı ile bizi zorlasa da, mısralarda ki gibi bir genç oldu.Nice yıllara umut ile, sevda ile...
Vegan kek tarifi araştırmalarım sonunda Lama Mutfakta'nın denediği kek tarifini kullandım. Pasta kreması yerine de uyarladığım muhallebi tarifimi...Pek umudum yoktu ama herkes tarafından beğenilen ve hayvansal hiç bir ürün kullanılmayan bir pasta yapmayı başardım.Doğum gününde veya diğer günlerde pasta yemek isteyen veganlar için,
VEGAN PASTA
Kek malzemeleri:
Canım oğlum, güzel yavrum, gözümün ışıltısı artık koca bir adam, dilerim nice doğum günlerini mutlulukla, sağlıkla hep beraber kutlarız.
Nerede olursan ol
İçerde, dışarda, derste, sırada
Yürü üstüne üstüne
Tükür yüzüne celladın
Fırsatçının, fesatçının, hayının
Dayan kitap ile, dayan iş ile
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni
Gör, nasıl yaratılırım
Namuslu genç ellerinde
Kızlarım, oğullarım var
Her biri vazgeçilmez
Cihan parçası
Kaç bin yıllık hasretimin koncası
Gözlerinden gözlerinden öperim
Bir umudum sen de
Anlıyor musun.
Oğullarımız ve kızlarımız hepimiz için vazgeçilmez ve umutlarımız da onlarda olduğundan mı yoksa bu mısralar oğluma yazılmış gibi olduğundan mı bilmem Ahmet Arif'in bu şiirini ne zaman okusam aklıma oğlum gelir.Ne mutlu ki, çoğu zaman şartlar onu ve dolayısı ile bizi zorlasa da, mısralarda ki gibi bir genç oldu.Nice yıllara umut ile, sevda ile...
Vegan kek tarifi araştırmalarım sonunda Lama Mutfakta'nın denediği kek tarifini kullandım. Pasta kreması yerine de uyarladığım muhallebi tarifimi...Pek umudum yoktu ama herkes tarafından beğenilen ve hayvansal hiç bir ürün kullanılmayan bir pasta yapmayı başardım.Doğum gününde veya diğer günlerde pasta yemek isteyen veganlar için,
VEGAN PASTA
Kek malzemeleri:
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı soğuk su
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Un, şeker, vanilya, kakao ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
- Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, soğuk su ve sirke eklenir.
- Malzemeler kaşık veya tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Küçük kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanıp, karışım içine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık bir saat pişirilir.
- Kekin piştiği kürdan batırılarak kontrol edilir.
- 1 su bardağı soya sütü
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı fındık
- Un, nişasta ve kakao iyice karıştırılır.
- Soya sütü ve su yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir.
- Muhallebi gibi pişirilir.
- Soğumuş kek iki eşit kata ayrılır.
- Arasına hazırlanan ılık muhallebi ve irice dövülmüş fındıklar yayılır.
- En üste kalan muhallebi yayılıp, bütün ve dövülmüş fındıklar ile süslenir.
- Bir kaç saat buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.