Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 9 yemek kaşığı tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Kreması için, toz şeker, nişasta, kakao karıştırılır.
- Süt eklenir, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Soğuması için bırakılır.
- Oda sıcaklığında ki tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri ve un yoğurulup, yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri kapatılıp, dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen hamur, otuz adet bezeye ayrılır.
- Bezeler elimizde avuç içi büyüklüğünde açılır.
- Her bezenin içine, birer tatlı kaşığı soğumuş kremadan konulup, kapatılır.
- Kurabiyelerin ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30-40 dakika kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
mmmm nefis gözüküyor canım denemem lazım hemen ellerine sağlık aldım bir tanesini:)
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık,ponçikler çok güzel görünüyor,en kısa zamanda ben de deneyeceğim.Sevgilerimle...
YanıtlaSilBunu annemden öğrenmiştim ve güzel de yapardım ama uzun süre yapmayınca tarifi kaybettim. Artık annem de yok soracak :( derken tarifinizi buldum, çoook teşekkürler, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilZamanında almadığımız annelerimiz hep yapacaklar sandığımız ne tarifler var değil mi :( Umarım aynı lezzeti yakalayabilmişsinizdir.Sevgilerimle.
Sil