Enginar Sapı Yemeği Tarifi
Çağlalı Enginar Sapı Yemeği Tarifi
Tüm Egeliler gibi enginarların saplarını ayıklayıp, haşladıktan sonra yemeyi seviyorduk ama beğenerek izlediğim bloglardan sakızenginar da çağlalarla birlikte pişirildiğini görünce, enginar saplarının bu yemek olmuş halini de hemen denemek istedim. Çağlalar görüntüsü ve ekşi tadı ile yemeğe ayrı bir lezzet kattı ama yemek miktarı az olunca ben enginar dolması ile birlikte servis ettim.
Malzemeler:- 6 adet enginarın sapı
- 100 gram çağla badem (30 adet)
- 3 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- Taze soğanlar ince ince doğranıp, zeytinyağında çevrilir.
- Yıkanıp,sert kısımları ayıklanmış enginar sapları doğranır.
- Çağlaların en küçükleri seçilip, yıkanır.
- Malzemeler tencereye konulup,üzerine sıcak su ve tuz eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç enginar pişirmedim desem:((ama kararlıyım.O kadar güzel görünüyorki.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBizim de enginarın pişirmediğimiz hiç bir yeri kalmadı desem :) Bence enginarın bir yerinden başlamalısınız,sevgilerimle.
Silçok iyi olmuş. Enginara yeni yeni alışan biri olarak çok çok beğendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum,bir de böyle deneyin hem sapları da işe yaramış oluyor.Gerçi biz saplarını zaten haşlayarak yiyorduk ama pişmiş hali de değişik oldu.Sevgilerimle.
Silbomba bu! kesinlikle toplist!
YanıtlaSilbir bu bir de kaymaklı enginar, bir de çağlalı oğlak.
yok ben bu hayatımda zayıflayamayacağım =)
Sen her halinle güzelsin Özlemaki'm :)
SilKaymaklı enginar nasıl, aklıma taktın paylaşımlarında var mı ,herkesten gizlediğin bir tarif mi yoksa :)
Yayinlarim bu ara. Ama caglali oglak var.
SilYa neden herkes beni boyle seviyo :))
yuruyuse baslamam lazim, durum feci :(
Özlemaki'ciğim,eminim sen her halinle sevilirsin ama durum feci diyorsan beraber yürüyelim bu yollarda istersen :)
SilKabul!!!!
Sil