Deniz börülceli enginar tarifi
Deniz börülceli enginar yemeği nasıl yapılır
Geçtiğimiz yıl Yunan adalarında ki en favori meze deniz börülceli enginarmış; ben bu tarifi Festigan'da görünce hemen yapmıştım ama Gezi olayları sırasında yazmaya ara verince enginar mevsimi geçtiğinden yayınlamamıştım. Yunan adalarında bu sene de favori mi bilmiyorum ama üzerinden bir enginar mevsimi daha geçmeden paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 10 adet enginar çanağı
- 1 bağ deniz börülcesi
- 2 adet orta boy havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Deniz börülcelerinin dip kısımları kesilip, hiç kum kalmayıncaya kadar yıkanır.
- Tencerede bol kaynar su içinde deniz börülcesi 15 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan börülceler süzülüp, soğuk suyun içine atılır.
- Soğuk suyun içinden alınıp tekrar süzülür.
- İçindeki sert çöp kısımları sıyrılıp atılarak bir kaba alınır.
- Çanak enginarların üzerine limon suyu, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Havuçlar soyulup, rendelenir.
- Çok az zeytinyağı ile tavada biraz çevrilerek sotelenir.
- Dövülmüş sarımsaklara, deniz börülcesi ve sotelenen havuçlar karıştırılır, biraz daha zeytinyağı eklenir.
- Enginarların üzerine havuçlu, deniz börülceli karışım paylaştırılır.
- Yarım limon dilimleri enginarların üzerine konulup beş dakika daha pişirilir.
- Servis tabağına alınıp, ılık servis edilir.
bu tarifi mutlaka denemeliyim paylaşım için teşekkürler değişik meze tarifleriniz olursa dikkatle takip edeceğimden emin olabilirsiniz emeğinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Genelde sebze ağırlıklı yemekler tükettiğimiz için zaman zaman ilginizi çekecek tarifler olacağını umuyorum.Çok uzaklaşmayın buralardan :) Sevgilerimle.
Sil