12 Nisan 2014 Cumartesi

PATATES KÖFTESİ

Patates köftesi tarifi
Patates köftesi nasıl yapılır
Galeta unlu patates köftesi tarifi
     Çay saatlerinde veya ana öğün olarak da tüketilebilecek patates köftelerini yaparken ele yapışmayacak kıvama gelene kadar galeta unu ekleyerek şekil verebilir, kızgın yağda veya yapışmaz bir tavada alt üst ederek kızartabilirsiniz.Yanında domates ve yeşilliklerle veya üzerine çok az sarımsaklı yoğurt ilavesi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • 4-5 adet haşlanmış patates 
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi 
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
  • Galeta unu 
Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, soyulur.
  • Patatesler sıcakken püre yapma aleti ile pütür kalmayacak şekilde ezilir.
  • Kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharat eklenip yoğurulur.
  • Gerekirse galeta unu eklenerek ele yapışmayan bir karışım yapılır.
  • Karışımdan kopartılan parçalar yuvarlanır, üstüne bastırılarak yassı köfteler yapılır.
  • Galeta ununa bulanan köfteler kızgın yağa atılarak kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine alınıp, yağı süzdürülür.
  • İstenirse az yağlanmış teflon tavada ters yüz edilerek de pişirilebilir.

6 yorum:

  1. Bu kofteden annem cok yapar bızlerde afıyetle yerız.Sımdı olsaydı da yeseydık :) ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında evdeki malzemelerle her zaman yapılabilecek kolay bir tarif ama anne elinden başka tabii :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Yağda kızarmışı şüphesiz daha güzel oluyor bu tip şeylerin ama ben daima ikincisini tercih ediyorum Nergisçim :) Yağdan korkmuyorum ama yağın kızartma esnasında dönüştüğü şekilden korkuyorum açıkçası.. o yüzden :) Ellerine sağlık olsun canım, çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Serap'cığım,yağda kızarmışı çok daha lezzetli oluyor,zaten eskisi kadar kızartma yapmıyoruz ki arada kaçamak yapılabilir yada ikinci yol tercih edilecek mecburen :) Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  3. annem mersin usulü zeytinyağlı ciğ yapar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rendeleyerek yapılıyordur herhalde yoksa pişmesi biraz zaman alır.Annenizin de eline sağlık.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...