Kuru börülce yemeği tarifi
Kuru börülce yemeği nasıl yapılır
Yaz aylarında sofralarımızdan taze börülceyi nasıl eksik etmiyorsak, kışında taze börülce yerine kuru börülce kullanıyorum. Kuru börülceleri bir gece önceden ıslatıp ertesi gün yemeğini, piyazını, salatasını yapıyorum yada önceden haşlayıp dondurucuya koyduğum kuru börülceleri çorbalara, bulgur pilavlarına ekliyorum.
Kuru börülce yemeği nasıl yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet kurutulmuş acı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Börülceler ayıklanıp, bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün haşlanıp, kara suyu süzülür.
- Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Yazdan hazırlanmış domates püresi ve salçası da ezilip, haşlanmış börülceler ve sıcak su eklenir.
- Önce orta sonra kısık ateşte pişirilir.
- Pişmeye yakın acı kuru biberler de eklenip, ocaktan alınır.
Taze börülce bizde çok yenir ama kuru börülceyi hiç yapmaz annem Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilKışın da alternatif olarak kuru börülce kullanabilirsiniz.Çok teşekkür ederim, sevgiler.
SilAfiyet olsun;) Ben çok severim börülceyi ama nedense bu kış hiç yemeğini yapmadım,bol bol salatasını yaptım..
YanıtlaSilSevgiler..
Teşekkürler.Salatası da güzel oluyor ama kışın sıcak sıcak yemeğini daha çok tercih ediyorum.Sevgilerimle.
SilBörülce severim ama hiç böyle yemedim sanırım
YanıtlaSilBörülce seviyorsanız, kurusunu da seveceğinizi umuyorum.
Silekmek banasım geldi ekrana. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÖzellikle açken fotoğrafların böyle bir etkisi oluyor değil mi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silellerinize sağlık hiç yapmadığım bir yemek
YanıtlaSil1 gün önceden ıslatılmasının nedeni anca yumuşaması mı tadında mı bir farklılık olması
mesela patlıcanın acısı için tuzlu suya koymak gibi birşey mi acaba ?
Çok teşekkürler. Kuru fasulye, nohut gibi aynı mantıkla bir gece önceden ıslatıp yumuşamasını sağlıyoruz.
SilDenemediğim bir lezzet ama eminim çok güzeldir.
YanıtlaSilBence bir deneyin, seveceğinizi umuyorum :)
Silhmm ben genelde salatasını yapıyorum ama bu yemegıde deneyeceğim teşekkürler hatırlatma yaptıgın için sevgiler :)
YanıtlaSilHer hali güzel bence de :) Sevgilerimle.
SilCok severim cokda sık yaparim elinize saglik :)
YanıtlaSilTam kış yemeği değil mi :) Size de afiyet olsun, sevgiler.
Silcok sevdigim bir yemektir arada bi yaparım ellerinize saglık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilÜzgünum ama...
YanıtlaSil2 su bardağı börülceye yarım ç.kaşıgi yağ???
Yanlış okumuşsunuz çay kaşığı değil, çay bardağı zeytinyağı :) Genetiğimize işlemiş zeytinyağı olunca çay bardağı bile az geliyor değil ki yarım çay kaşığı olabilir mi sizce :) Sevgilerimle...
Sil