Portakallı cheeseceake nasıl yapılır
Portakallı sos tarifi
Portakal soslu cheesecake tarifi
Tezgahlardaki son portakallar bitmeden önce cheesecakelerde, kurabiyelerde yada öylece tatlı olarak tüketebileceğiniz portakallı sos ve bu sosu kullanarak portakallı cheesecake yapmak isterseniz, bence portakalların son günlerindeyiz :) Siz de portakallı lezzetleri seviyorsanız; en azından sosunu şimdiden yapıp, daha sonra kullanmak için el altında bulundurabilirsiniz.Cheesecake üzerini portakal dilimleriyle süsleyebilir yada sadece portakal sosu da dökebilirsiniz.
Malzemeler:
- 20-25 adet kedidili bisküvi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
Kreması:
- 200 gram labne peynir
- 100 gram tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 150 gram tatlı lor
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- Portakalların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle portakal kabukları rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta, yumurtanın sarısı da eklenip, karıştıra karıştıra pişirilir.
- Piştikten sonra ocaktan alınıp, tereyağ eklenerek mikserle karıştırılır.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, daha sonra kullanmak için bekletilir.
- Kedidili bisküviler kalıp yüksekliğinde bıçakla kesilir.
- Portakal suyuna batırılıp hemen çıkartılarak, kalıp çevresine yan yana dizilir.
- Bisküvilerden kalanlar taban oluşturacak şekilde kalıbın dibine sıralanır.
- Derin bir tencereye konulan elenmiş un ve toz şekerin üzerine, topaklanmaması için el çırpıcısı ile sürekli karıştırılarak azar azar süt eklenir.
- Ocaktan indirmeye yakın portakal kabuğu rendesi ve tereyağı da eklenip, iyice karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyunca labne peyniri, tatlı lor ve vanilya eklenip mikserle bir kaç defa iyice karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba sıralanmış kedidili bisküvilerin arasına dökülüp, kaşığın tersi ile üzeri düzleştirilir.
- İstenirse portakal dilimleri ince ince dilimlenip üzerine dizilir.
- Buzdolabında bekletilen portakallı sos da üzerine yayılıp, bir kaç saat daha buzdolabında bekletilerek servis edilir.
harika bir sunum ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilHarika olmuş ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Silelinize saglık muhteşem olmuş
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler :)
SilSunum mükemmel, eminim lezzet de öyledir;) Elleriniz dert görmesin sizin. Ben bunu da denerim kesinlikle;)
YanıtlaSilSevgiler
Portakal cennetindesiniz, denenmez mi :) Hiç birimizin elleri dert görmesin canım, çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilGerçekten harika olmuş, Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler Birgül hanımcığım, sevgilerimle.
SilAy ay bayıldım ya. nE GÜZEL VE EMİNİM LEZZETLİ. sEVGİLER. eLİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Nilgün hanımcığım, sevgiler.
SilÇok lezzetli görünüyor :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilPasta nefis olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilEnfes görünüyor, kesinlikle denenmeli :)
YanıtlaSilTeşekkürler :) En azından portakallar bitmeden portakal sosunu yapabilirsiniz.
Silsunumunuza bayıldım
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :)
SilÇok güzel görünüyor.Fırsat yaratıp denemeli hemen...
YanıtlaSilBence de henüz portakallar bitmeden deneyebilirsiniz :) Teşekkürler.
SilBu nasıl bir renktir bayıldım..Ellerine sağlık
YanıtlaSilRengine biraz da fotoğrafı gün ışığında çekmenin faydası oldu sanıyorum :) Teşekkür ediyorum.
SilŞahane görünüyor. Çok severim portakallı tatları. Bu sosun da nefis olduğunu düşünüyorum, çok yakışmış cheesecake tarifine. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Bu sosun limonlusu da, portakallısı da çok güzel ve çok farklı yerlerde kullanılabiliyor, hiç bir şey olmasa o haliyle bile tatlı niyetine yenilebiliyor :)
SilGörüntü müthiş, ellerinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilPortakallı cheesecake denemedim ama frambuazlıya bayılırım.
YanıtlaSilBen sanırım cheesecake'e bayılıyorum :)
SilSunum harika her zamanki gibi :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler audrey :) Sevgiler.
SilSunum on numara :) Limonlusunu hiç sevmem ama portakallı tam benlik ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilLimonlusu da çok güzel olur ferah ferah ama size portakallı ikram edelim o zaman :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilBir dilim alp kaçıyorum. harika görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, afiyet olsun :)
Sil