7 Haziran 2012 Perşembe

İÇ BAKLA


İç bakla salatası tarifi
İç bakla salatası nasıl yapılır
Taze iç bakla salatası tarifi
     İç bakla, börülce ve enginar; bu bölgede de bizim evde de en sevilen, en fazla tüketilen sebzelerden.İç baklayı fazla derin olmayacak şekilde boydan boya bıçakla çizerek çok çabuk ayıklayabilir, on beş dakika kadar haşlayarak çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İç baklanın yanında, yeşil kısımları soyulmuş soğan cücüğü, taze soğan veya taze sarımsak yiyebilirsiniz. Bir kilogram iç bakla için iki katı bakla almakta fayda var, çünkü iç baklaların dış kabukları çıkartılınca nerede ise yarı yarıya azalıyor.Yıl boyunca iç bakla yemek isterseniz, ayıklayıp beş dakika haşladığınız baklaların suyunu iyice süzdürüp, soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ile derin dondurucuya koyarak her an yemeye hazır halde bekletebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram iç bakla
  • 2-3 litre su 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Baklaların dış kabuğu bıçak ile boydan boya fazla derin olmayacak şekilde çizilir.
  • İç baklalar parçalanmadan çıkartılır.
  • Yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine atılır.
  • On, on beş dakika kadar biraz diri kalacak şekilde kontrol edilerek pişirilir.
  • Süzgeçte süzdürüldükten sonra yağı ve tuzu eklenip, karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, ılık olarak servis edilir.

34 yorum:

  1. Bu mevsimi sadece güzel kokular çoğaldığı için değil, biraz da iç bakla ve enginar için seviyorum.
    Pek güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,gerçekten en güzel sebzelerin olduğu en güzel mevsim.Bir de börülce çıksa :)

      Sil
  2. yarın salatasını yapmaya niyetim var Nergis'im ama bakalım SBS çıkışındaki ruh halimize göre durum değişebilir. Ellerin dert görmesin, çok güzel olduğu her halinden belli.

    YanıtlaSil
  3. Yunus'akiye başarılar.Dilerim yüzünüzü güldürecek bir sonuç olur da mutlulukla yersiniz salatanızı.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. güzel bi salata olur sanırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi biz ana yemek olarak yiyoruz ama :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. ellerinize sağlık.. Baklayı severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim :) Teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım iç baklayı çok severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iç baklayı diğerinden daha çok severim Özay'cığım.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  7. Biz ic bakla ile sarma yapariz tarifimde var denemelisiniz mutlaka cok begeneceksiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğeneceğimi umuyorum ama blogda mercimekli sarma var, iç baklalıyı dolmalar etiketi altında bulamadım. Neyse gelmişken blogunuzu gezmiş oldum :) Sevgilerimle.

      Sil
  8. Evimizde hiç pişmeyen yemekler.. Ama ben denemek istiyorum. Teşekkürler,emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bulabiliyorsanız deneyin derim, zira biz kış için bile dondurup saklıyoruz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  9. Ellerinize sağlık anneme mutlaka bu tarifi göstereceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki annenizde biliyordur ama size de kolay gelsin.Sevgiler.

      Sil
  10. elinize sağlık, sebzeler zamanında tüketilince biraz da kışa saklanınca demeyin keyfimize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdiğimizden mi bilmem; enginarın, iç baklanın , börülcenin zamanı çok çabuk geçiveriyor gibi geldiğinden mutlaka birazını da kış için ayırıyorum :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  11. Bakla gibisi yok, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  12. çok severim hele fava olarak bayılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru baklanın da, taze baklanın da favası güzel olur :)

      Sil
  13. Elinize sağlık çok severim baklayı ekşi koyulmuyor mu acaba salatasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz koymuyoruz ama tercih ediyorsanız konulabilir.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  14. Çok hafif , çok güzel bir salata, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi, biz yerken biraz ölçüyü kaçırıp ağırlaşıyoruz ama bence de güzel :) Sevgiler, teşekkürler.

      Sil
  15. İç baklayı çok seviyorum .Humusta kullanmakta ayrı bir tat veriyor.Kurusununda favasına bayılıyorum .Kısacası ben bu iç baklayı seviyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden Ankara'da iç bakla bilinmez ve bulunmazdı.Bir defa Batıkent Pazartesi pazarında baklaları ayıklamış satmaya çalışan bir satıcıya rastlamıştım, ben iç bakla buldum diye o da satamadığı baklaları sattım diye ikimizde çok sevinmiştik :)

      Sil
  16. bakla sevmiyorum ben ama güzel görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç bakla sevilmez mi, bence bir kez daha düşünün derim :) Sevgilerimle.

      Sil
  17. Bu iç baklayı ben çok geç keşfettim. Enginar ile harika oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız; enginar çanağında iç bakla hem enginarın, hem baklanın en güzel hallerinden :)

      Sil
  18. Çok güzel bir tarif paylaşmışsınız bu güne kadar paylaştığınız tüm tarifleri severek okudum ve yaptım çok teşekkürler bu tarifte güzel.
    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz ve yorumunuz için ben çok teşekkür ederim, paylaştıklarımın işe yaramasına sevindim :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...