İç bakla salatası tarifi
İç bakla salatası nasıl yapılır
Taze iç bakla salatası tarifi
İç bakla, börülce ve enginar; bu bölgede de bizim evde de en sevilen, en fazla tüketilen sebzelerden.İç baklayı fazla derin olmayacak şekilde boydan boya bıçakla çizerek çok çabuk ayıklayabilir, on beş dakika kadar haşlayarak çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İç baklanın yanında, yeşil kısımları soyulmuş soğan cücüğü, taze soğan veya taze sarımsak yiyebilirsiniz. Bir kilogram iç bakla için iki katı bakla almakta fayda var, çünkü iç baklaların dış kabukları çıkartılınca nerede ise yarı yarıya azalıyor.Yıl boyunca iç bakla yemek isterseniz, ayıklayıp beş dakika haşladığınız baklaların suyunu iyice süzdürüp, soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ile derin dondurucuya koyarak her an yemeye hazır halde bekletebilirsiniz.- 1 kilogram iç bakla
- 2-3 litre su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Baklaların dış kabuğu bıçak ile boydan boya fazla derin olmayacak şekilde çizilir.
- İç baklalar parçalanmadan çıkartılır.
- Yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine atılır.
- On, on beş dakika kadar biraz diri kalacak şekilde kontrol edilerek pişirilir.
- Süzgeçte süzdürüldükten sonra yağı ve tuzu eklenip, karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, ılık olarak servis edilir.
Bu mevsimi sadece güzel kokular çoğaldığı için değil, biraz da iç bakla ve enginar için seviyorum.
YanıtlaSilPek güzel. :)
Teşekkürler canım,gerçekten en güzel sebzelerin olduğu en güzel mevsim.Bir de börülce çıksa :)
Silyarın salatasını yapmaya niyetim var Nergis'im ama bakalım SBS çıkışındaki ruh halimize göre durum değişebilir. Ellerin dert görmesin, çok güzel olduğu her halinden belli.
YanıtlaSilYunus'akiye başarılar.Dilerim yüzünüzü güldürecek bir sonuç olur da mutlulukla yersiniz salatanızı.
YanıtlaSilSevgilerimle...
güzel bi salata olur sanırım ellerinize sağlık
YanıtlaSilGerçi biz ana yemek olarak yiyoruz ama :) Teşekkürler, sevgiler.
Silellerinize sağlık.. Baklayı severim...
YanıtlaSilBen de çok severim :) Teşekkürler, sevgilerimle.
SilEllerine sağlık canım iç baklayı çok severim:)
YanıtlaSilBen de iç baklayı diğerinden daha çok severim Özay'cığım.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilBiz ic bakla ile sarma yapariz tarifimde var denemelisiniz mutlaka cok begeneceksiniz
YanıtlaSilBen de beğeneceğimi umuyorum ama blogda mercimekli sarma var, iç baklalıyı dolmalar etiketi altında bulamadım. Neyse gelmişken blogunuzu gezmiş oldum :) Sevgilerimle.
SilEvimizde hiç pişmeyen yemekler.. Ama ben denemek istiyorum. Teşekkürler,emeğinize sağlık..
YanıtlaSilBence bulabiliyorsanız deneyin derim, zira biz kış için bile dondurup saklıyoruz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık anneme mutlaka bu tarifi göstereceğim :)
YanıtlaSilBelki annenizde biliyordur ama size de kolay gelsin.Sevgiler.
Silelinize sağlık, sebzeler zamanında tüketilince biraz da kışa saklanınca demeyin keyfimize :)
YanıtlaSilÇok sevdiğimizden mi bilmem; enginarın, iç baklanın , börülcenin zamanı çok çabuk geçiveriyor gibi geldiğinden mutlaka birazını da kış için ayırıyorum :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilBakla gibisi yok, elinize sağlık (:
YanıtlaSilTam da zamanı :)
Silçok severim hele fava olarak bayılıyorum..
YanıtlaSilKuru baklanın da, taze baklanın da favası güzel olur :)
SilElinize sağlık çok severim baklayı ekşi koyulmuyor mu acaba salatasına.
YanıtlaSilBiz koymuyoruz ama tercih ediyorsanız konulabilir.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilÇok hafif , çok güzel bir salata, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGerçi, biz yerken biraz ölçüyü kaçırıp ağırlaşıyoruz ama bence de güzel :) Sevgiler, teşekkürler.
Silİç baklayı çok seviyorum .Humusta kullanmakta ayrı bir tat veriyor.Kurusununda favasına bayılıyorum .Kısacası ben bu iç baklayı seviyorum.Sevgiler
YanıtlaSilEskiden Ankara'da iç bakla bilinmez ve bulunmazdı.Bir defa Batıkent Pazartesi pazarında baklaları ayıklamış satmaya çalışan bir satıcıya rastlamıştım, ben iç bakla buldum diye o da satamadığı baklaları sattım diye ikimizde çok sevinmiştik :)
Silbakla sevmiyorum ben ama güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilİç bakla sevilmez mi, bence bir kez daha düşünün derim :) Sevgilerimle.
SilBu iç baklayı ben çok geç keşfettim. Enginar ile harika oluyor.
YanıtlaSilHaklısınız; enginar çanağında iç bakla hem enginarın, hem baklanın en güzel hallerinden :)
SilÇok güzel bir tarif paylaşmışsınız bu güne kadar paylaştığınız tüm tarifleri severek okudum ve yaptım çok teşekkürler bu tarifte güzel.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Takip ettiğiniz ve yorumunuz için ben çok teşekkür ederim, paylaştıklarımın işe yaramasına sevindim :)
Sil