İç baklalı pilav tarifi
Taze iç baklalı pilav nasıl yapılır
Taze iç baklalı bahar pilavı tarifi
Baklanın zamanı geçti, nerede ise iç bakla da geçmek üzere, henüz biraz daha vakit varken baklalı pilav yada diğer adı ile bahar pilavı tarifi...
Malzemeler:- 1 su bardağı dolusu iç bakla
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 4,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Baklaların kabuğu çok derin olmayacak şekilde bıçakla çizilir.
- Dış kabuklarından çıkartılan baklaların, iç kabukları da çıkartılır.
- Kurusoğan ince ince doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
- İyice yıkanmış pirinçler, iç baklalar, tuz ve sıcak su eklenir.
- Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış dereotu ve taze soğanlar da eklenip, karıştırılır.
- Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu konulup, demlendirilir.
- Üzerine karabiber serpilip, servis edilir.
Canım ellerine saglık tam benlik olmus;-)
YanıtlaSilÇok güzel bir pilav olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilservis edildikten sonra bir sandalye de Özlemaki'ye çekilir!
YanıtlaSilSayfama biraktiginiz samimi yorumunuza cok ama cok tesekkür ederim... Sevgilerimle, sizin de ellerinize saglik...
YanıtlaSilMiiiis gibi kokusu burnuma geldi bahar pilavının.Nefis görünüyor. Ellerine sağlık... :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım ilk kez duyduğum bir pilav çeşidi nefis olduğuna eminim.
YanıtlaSilcanım face de paylqştığım bir bilginin linkini sana da bırakıyorum eğer hala orda sayfa açmadıysan görmemiş olabilirsin belki duymuşsundur ama haberin olmadıysa diye düşünerek sana da haber vereyim dedim
http://ayserile-hayatadair.blogspot.com/2012/06/tarif-yazarak-para-kazanmak-ister.html?spref=fb
Teşekkür ederim canım.Nihayet Nergis Mevsimi de Facebook'ta.Biraz geç kaldım dahil olmakta ama geç olsun da güç olmasın :) Sevgilerimle.
YanıtlaSil