15 Kasım 2012 Perşembe

ÇAM MANTARI ÇORBASI

Çam mantarı çorbası tarifi
Vegan mantar çorbası tarifi
Kremasız mantar çorbası nasıl yapılır
Patatesli havuçlu mantar çorbası tarifi
     Kültür mantarı kullanarak yaptığım mantar çorbasını, bu defa fazla miktarda çam mantarı alınca bir kısmını da çorba yapımında kullandım.Aslında mantar çorbasına su ve süt oranını yarı yarıya koyar, hatta krema eklerdim ama oğlum hayvansal gıdaları tüketmediği için bu defa çorbanın koyulaşması için patates ve havuç ekleyip, sadece su kullandım.
Malzemeler:
  • 10-15 adet çam mantarı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 2 litre su 
  • Tuz, Karabiber 
Yapılışı:
  • Mantarlar ince ince doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
  • Rendelenmiş havuç ve patatesler de eklenip, suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Unu da eklenip, yakmadan kavrulur.
  • Azar azar karıştırılarak suyu eklenir.
  • Kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi de eklenerek bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...