Mozaik pasta tarifi
Mozaik pasta nasıl yapılır
Bisküvili pastalar
Herkesin bildiği bazı tarifler vardır; ilk ne zaman, nerede yediğimizi, ne zamandan beri yaptığımızı bile hatırlayamayız.Çoğu zaman evde kalan bisküvilerle, bir ölçüye bağlı kalmadan göz kararı yaptığım, çok basit ve hemen her zaman buzdolabında bulunan mozaik pasta da bu tariflerden biri.Genellikle içine yumurta da konulur ama ben yumurtayı çiğ olarak kullanmak istemediğimden, yumurta yerine süt kullanıyorum.Klasik mozaik pasta tarifinde değişiklik yapmak isterseniz, üzerine çikolatalı sos döküp, içine bütüne yakın fındık, ceviz koyup çok daha güzel, bambaşka bir pasta yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 paket petit beurre bisküvi
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- Geniş ve çukur bir kabın içinde tereyağı eritilir.
- Süt, toz şeker ve kakao eklenir.
- Şeker eriyene, kakaoda hiç topak kalmayıncaya kadar karıştırılır.
- Minik minik kırılan bisküvi parçaları da eklenip, hepsi karıştırılır.
- Karışım yağlı kağıt üzerine alınıp, piramit şekli verilir.
- Pastanın kenarları da kapanacak şekilde, yağlı kağıtla paket yapılır.
- Her tarafı kapatılan paket buzluğa konulur.
- Buzlukta bekletilip, yenileceği zaman çıkartılıp, dilim dilim kesilerek servis edilir.
çok güzel olmuş...
YanıtlaSilbende istiyorum...
ellerine sağlık canım...
Ne zaman istersen Şirine.Mozaik pasta hemen her zaman bulunur bizde,seni de beklerim,yanına da bir çay yaparız :)
SilAyyy ne güzel...Kızımla beraber yapıp akşama çayla yemeli..
YanıtlaSilBisküvileri o minicik eller kırarsa tadından yenmez,afiyet olsun şimdiden.Sevgiler.
SilEllerine sağlık. Çocukluğumdan kalma klasik ama bir o kadar da lezzetli bir pasta. Sevgiler.
YanıtlaSilGerçekten çok eskilere götüren bir tarif,belki de onun için seviliyordur :) Sevgiler.
SilEN SEVDİĞİM :)))
YanıtlaSilEn sevdiklerinden biri olmasın eltimcim :)
SilBayılırım, evde yaptım mı çocuklardan önce ben tüketirim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilNeyse ki kolay yapılan bir tarif Ihlamurcuğum.Sevgiler.
SilMerhaba Nergiz hanım ben de yapacağım ama devamlı dondurucudamı durması gerekiyor yoksa dolapta dursa bişey olurmu cevap yazarsaniz sevinirim ellerinize sağlık teşekkürler ayşe
YanıtlaSilBuzdolabında da durabilir ama kıvamı yumuşar, kesmek zorlaşır.Bence siz gene de dondurucu da bekletin, yiyeceğiniz kadarını kesin :) Size de kolay gelsin.
Sil