Çörek tarifi
Közlenmiş biberli çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
Çay ile birlikte, yanında başka hiç bir şeye gerek olmadan ikram edilebilecek bu çöreğin benzerini daha önce hazır ekmek hamuru ile yapmıştım ama bu kadar düzgün görünümlü çörekler olmamıştı. Bu çöreği Yıldız'ın sayfasında görünce, çöreği biraz daha renklendirmek için közlenmiş biber ve peynirin yanına renk olsun diye maydanoz da ekledim. Siz de tercihinize göre iç malzemesini değiştirilerek, farklı çörek alternatifleri üretebilirsiniz.- 1 su bardağı bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Kırmızı biberler közlenip, çekirdekli kısımları ve kabukları temizlenir.
- Süzgece alınıp, süzdürülür.
- Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
- Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için yarım saat bekletilir.
- Tekrar yoğurulup, tezgaha alınır.
- Unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.
- Açılan hamurun üzerine közlenmiş kırmızı biberler boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
- Beyaz peynir çatal ile ezilip, biberlerin üzerine yayılır.
- İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar da eklenerek hamur rulo yapılır.
- Rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilip, fırın tepsisine dizilir.
- Tepside 25-30 dakika daha kabarması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
nefis görüntü afiyetler olsun
beğenip yapmana çok sevindim ellerine sağlık....
görüntü muhteşem...
YanıtlaSileminim lezzeti de harikadır...
ellerinize sağlık...
ellerinize sağlık. çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilNefis bir şey olmuş çörekler,görüntülerine bayıldım.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar:))
YanıtlaSilÇok güzel hem tarife hem görüntüye bayıldım ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü şahane....
YanıtlaSilböylesine dekoratif bir güzelliği önce saatlerce seyreder insan muhtemelen, sonra yemeğe kıyabilirse yüksek ihtimalle yarım tepsi yer =)
YanıtlaSilyine çok şık bir post Nergis!
görüntüler şahaneee artık sadece seyrediyorum:)))
YanıtlaSilNergis'cim o kadar güzel olmuş ki hayranlıkla seyrettim. Mutlaka deneyeceğim şu anda közlenmiş patlıcanım var ama güzelliği kırmızı ve yeşilin kontrası vermiş lezzet kadar görüntü de önemli. Sevgiler.
YanıtlaSilİlk kez görüyorum kırmızı biberli çörek, görüntü muhteşem lezzeti de öyledir eminim ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGörüntü harika,tadi da görüntüsü gibiyse...yiyenlere afiyetler olsun,ellerinize saglik
YanıtlaSilMuhteşemdi,hemen deneyip bu tadı bende blogumda paylaşmak isterim,izninizle.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTablo gibi ellerinize sağlık, bende en kısa zamanda deneyeceğim....
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Hatice'ciğim :)
Silgörünüşüne bile bayıldım kimbilir tadı ne kadar güzeldir ellerinize sağlık
YanıtlaSilBiz tadını da beğeniyoruz, umarım deneyince siz de beğenirsiniz.Çok teşekkürler.
Silçok güzel bir tarif paylaşmışsınız. elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Çok teşekkür ediyorum Kasım bey, sevgiler.
SilGörüntüsü gibi lezzeti de harika dır eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKöz biber ayrı bir lezzet veriyor gerçekten :) Çok teşekkürler.
SilNefis bir atıştırmalık, elinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilSabah kahvaltılarında da çok güzel olur, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilKahvaltılarda bu tarz hamurişleri pişerken çıkan o koku bile yetiyor aslında :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silnefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgilerimle.
SilHarika görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilKırmızı biberi çok severim. Böyle bir tarifte kimbilir nasıl da güzel olmuştur. Afiyetle tüketin.. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Ben de özellikle közlenmiş kırmızı biberi çok severim ve sık kullanmaya çalışırım.Sevgilerimle.
Silsunum harika olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilÇok teşekkürler, sevgiler.
Sil