Buzluk böreği tarifi
Patatesli buzluk böreği nasıl yapılır
Patatesli rulo börek tarifi
Rulo börek hemen herkesin bildiği, yapılışı çok pratik, önceden hazırlanıp buzluğa konularak her an hazırda bulundurulabilecek pratiklikte bir börek. Ben, genelde patatesli, peynirli bir iç hazırlayarak yapıyorum ama iç malzemesini tercihinize göre değiştirerek de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 7-8 adet haşlanmış patates
- 250 gram beyaz peynir veya lor
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp, soyulur, biraz irice parçalar halinde ezilir.
- Çatal ile ezilen beyaz peynir de patatesli karışıma eklenir.
- Tuz, baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılır.
- Yumurta, süt, yoğurt ve zeytinyağı çırpılarak hazırlanan karışım ve patatesli iç malzemesi üç yufkada kullanmak için üç parçaya ayrılır.
- Tezgaha bütün olarak serilen yufkanın üstüne yağlı karışım sürülüp, iç malzemesi yayılır.
- Üç yufkada üst üste konulup aralarına yağlı karışım ve patatesli iç yayılır.
- Malzemeler bitince, yufkaların kenarları içe doğru katlanır.
- Yufkaların hepsi birlikte kalınca bir rulo yapılır.
- Rulonun buzluğa rahat girebilmesi için, üç dört parçaya bölünür.
- Her parça rulonun şeklini bozmadan streç film ile sarılıp, buzluğa konulur.
- Gerektiği kadarı buzluktan çıkartılır.
- Keskin bir bıçakla parçalamamaya dikkat ederek 1-2 parmak kalınlığında kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine halka halka kesilen börekler dizilir.
- Kesilen dilimlerin üstüne, çok az zeytinyağı gezdirilir veya tereyağı parçaları konulur.
- Önceden ısıtılmış, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırın yerine, çok az yağlanmış teflon bir tavada ters yüz edilerek de pişirilebilir.
Bloğunuzu yeni keşfettim çok hoş. Ve yemekleriniz harika. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim.Sevgiler.
SilBörek şahane olmuş,ellerine sağlık.Yoğunluktan cevap yazamadım, börekteki lor Ayvalık'ta halin içinde Darbuka Kardeşler diye bir mandıra var,ordan sanırım.
YanıtlaSilMutlu haftalar:))
Kolay gelsin canım,çalışma hayatı yoğun geçiyordur tabi.Darbuka kardeşler pazarda da satış yapıyorlar,bazen oradan da alıyorum ama bence bir de Gediz mandırasını dene,tatlı loru çok güzel.Sevgiler.
Silvazgeçilmez bir klasik!
YanıtlaSilVe her zaman yenilmeye hazır :)
SilNe güzel börekler bunlar...İnsanın iştahını açıyor..
YanıtlaSilTeşekkürler,yapması da çok kolay :)
SilElllerine sağlık ....bende yapıyorum ama benim patatesler çok eziliyor püremizi gibi anlayamadım senin daha tok tok olmuş tekrar deneyeceğim sevgilerrrr kocaman
YanıtlaSilTeşekkürler,ben patatesi özellikle biraz irice eziyorum.Patates çok ezilince sanki hamur gibi geliyor bana.Sevgiler.
Silellerin der görmesin senin ben buna bayılırım amaaaa uzun bir zaman yiyemiyeceğm sanırım:))
YanıtlaSilciddi anlamda diyete başladım ve 3 kilocuk giti bile:))
ama tarif linkini hemen Gelin kızım Tuğba'ma yollyorum . sevgiler canım
Teşekkürler Hatice'ciğim.Diyetin sonucunu hemen almaya başlamışsın ne güzel.Neyse Tuğba kızımız yapsın,sen sonra kontrollü olarak yersin :)
SilSana da,Tuğba'ya da sevgiler.
ne güzel bir tarif, ellerine sağlık
YanıtlaSilçok şık ve leziz görünüyor en kısa zamanda deniycem
sevgiler
Teşekkür ederim canım.Yapılışı çok kolay ve her an hazır bir börek daha ne olsun değil mi ? Sevgiler.
SilnEFİSS GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.BEN BÖYLE SİZİN GİBİ MARİFETLİ İNSANLARIN BLOGLARINI GÖRÜNCE KENDİMİ BECERİKSİZ HİSSEDİYORUM AMA:(
YanıtlaSilBU TARİFİ BENDE DENEMEK İSTERİM
Gerçi marifet iltifata tabi imiş ama gene de çok teşekkürler.Açıklayıcı olsun diye uzun uzun tarif yazdığıma bakma,sonuçta üç yufkayı üst üste koyup,rulo yapıp kesmekten ibaret bir börek.Eminim sen çok daha güzellerini yaparsın :) Kolay gelsin,afiyet olsun.
YanıtlaSil