Mantar soslu erişte tarifi
Melki soslu erişte nasıl yapılır
Ankara'da bulunmayan ve bilinmeyen yabani mantarlara İzmir'de kavuşunca her hafta bir öğünde de olsa mantarlı bir yemek menüde yerini alıyor :) Bu defa da melkileri ince ince kıyıp kavurarak, yaptığım eriştenin sosuna ekledim.Ben tarla bozumu sonunda kalanları satan bir pazarcının domates ve biberlerini alıp, kullandım. Siz bu mevsimde domates bulamaz iseniz, yazdan yapılan domates soslarından da kullanabilirsiniz.Aynı sosu erişte veya istediğiniz çeşitte bir makarnaya sos yaparak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 su bardağı erişte
- 5-6 adet mantar
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlara, sarımsaklar ve ince kıyılmış mantarlar da karıştırılarak zeytinyağında kavrulur.
- Yeşil biberler eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Küp küp doğranmış domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Karabiber ve tuzu da eklenir.
- Erişteye üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Süzgece alınıp, süzdürülür.
- Üzerine mantarlı, domatesli sosu dökülüp, karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.