Hardal Otu Salatası Tarifi
Hardal Otu Salatası Nasıl Yapılır
Hardal otu ve benzeri otlara, tarif yazarken salata desem de otlar bizim sofralarımızda çoğu zaman ana yemek veya meze olarak yer alıyor :) Hardal otu da yeşilliğine takılıp kaldığım ve yeni pişirmiş bile olsam her gördüğümde dayanamayıp gene aldığım otlardan biri... Genellikle demetler halinde satılan otları, azar azar bol kaynar suya bir kaç defa da atarak ve tencerenin kapağını açık bırakarak pişirdikten sonra zeytinyağı,limon suyu ve tuz eklediğiniz sosuna isterseniz dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet hardal otu
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Hardal otlarının sert dalları, sararmış yaprakları temizlenir.
- Bol su ile bir kaç defa yıkanıp, sirkeli su da çok az bekletilir.
- Taze filizleri ve yaprakları irice parçalar halinde kesilir veya elle kopartılır.
- Derin bir tencerede bol kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan otlar, yeşil rengini koruması için soğuk suya batırılıp çıkartılarak süzgece alınır.
- Suyu iyice süzülünce, elimizle biraz sıkılıp servis tabağına alınır.
- Limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak hazırlanan sos yenileceği zaman eklenir.
dün tv de bir doktor bahsetti bu ottan gastrite, mide yanmalarına birebirmiş..eline sağlık.
YanıtlaSilZaten çok severek yediğimiz bir ottu,doktorlar da onayladıysa artık bahanemiz de var demektir :) Çok teşekkürler,sevgiler.
SilCanım çok severim .Ellerine sağlık buna turp otuda derler burda :)
YanıtlaSilÖzay'cığım dün bir grupta da yazdılar ama turp otu daha değişik bir ot diye biliyorum,hatta turp otunun geçmiş tarihli bir paylaşımım da var ama belki öyle de deniliyordur.Teşekkür ediyorum canım,sevgilerimle.
SilÇok severiz egenin en sevilen otudur Manisa'ya yada İzmir'e her gidişimde getiririm İzmit'te bulamıyoruz çünkü masaların vazgeçilmez mezesi salatasıdır 😍🤩
YanıtlaSilHaklısınız seveni çok ve en çok tüketilen otlardan sanıyorum.
Sil