Portakallı parfe nasıl yapılır
Parfe tarifi
Finike'den kapımıza kadar gelen portakalları kullanarak yaptığım portakallı parfeyi, buzdolabında bir gün bekleterek iyice katılaştıktan sonra servis ettim.Hazırladığım kremanın içine de atmaya kıyamadığım portakal kabuklarından kurabiyelerde, tatlılarda ve pastalarda kullanmak için daha önceden hazırladığım portakal kabuğu şekerlemesi ekledim.Portakalların yerini yavaş yavaş yaz meyvelerine bıraktığı bu günlerde, portakallı parfe yapmak için istediğiniz gibi portakal bulamaz iseniz, narenciye ürünlerini kapınıza kadar getiren Portakalbahçem.com firmasına sipariş verip bu tarifi ister portakallı, isterseniz limonlu olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 2 adet portakal
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 4 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
- 1 paket krem şanti
Portakallı jöle:
- 3 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Bisküviler robotta parçalanıp, un haline getirilir.
- Oda sıcaklığında ki tereyağ ile bisküviler yoğurulup, dibine ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.
- İki portakalın kabukları rendenin ince tarafı ile traşlandıktan sonra ince dilimler halinde kesilip, kalıbın kenarlarına dizilir.
- Tencereye alınan süt ve portakal suyuna toz şeker, un, nişasta eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın portakal kabukları ve vanilya eklenir.
- İlk sıcaklığı geçince bir paket krem şanti eklenip, mikserle çırpılır.
- Bisküvili karışımın üzerine portakal dilimleri kenarlarda kalacak şekilde dökülür.
- Buzdolabında bekletilir.
- Tencerede su, portakal suyu,toz şeker ve nişasta karıştırılıp, koyulaşana kadar pişirilir.
- Biraz soğuyunca buzdolabından çıkartılan kremanın üzerine dökülür.
- Tam ortaya bir dilim portakal konulup, tekrar buzdolabına konulur.
- Bir gün buzdolabında bekletilip, katılaştıktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Çınar size abone oldu Nergis Hanım. Haftasonu bizde yapacakmışız. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEn genç abonem,hoş gelmiş :) Siz de yapın tabii aynı portakallardan sizde de var nasılsa :)
SilOyyyy portakallı cheesecake'e de benziyor bu, nefisbir şey olsa gerek Nergisçim, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGüzel oldu Serap'cığım,peynirsiz cheesecake :)Çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle.
Sileline sağlık tatlışım:)))
YanıtlaSilTeşekkürler :))))
SilCokkk güzellll.... Bizimkiler, agir kremali pasta ve kurabiye yemiyorlar ama bu parfe hepimizin damak tadina uygun.... Deneyecegim ve paylasacagim izninle Nergis Mevsimi...:) Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok memnun olurum Filiz hanım,gerçekten çok hafif bir tatlı umarım tadını da beğenirsiniz.Sevgilerimle.
SilÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler.
Silafiyetler olsun. ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgilerimle.
SilEllerine sağlık cheesecake gibi olmuş sevgiler...
YanıtlaSilİçinde peynir yok ama görüntüsü cheesecake gibi gerçekten ...Çok teşekkürler,sevgiler.
Sil