19 Mayıs 2020 Salı

ÇİÇEK EKMEK

Çiçek Ekmek Tarifi
Çiçek Ekmek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 3 tatlı kaşığı aktif kuru maya 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6-6,5 su bardağı un 
  • 2 su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı tuz



Yapılışı: 
  • Kuru maya, toz şeker ve ılık su kaseye konulup, 10-15 dakika kadar kabarması beklenir.
  • Un derin bir yoğurma kabına elenir.
  • Kasedeki kabaran mayalı karışım ve iki su bardağı su una azar azar eklenir.
  • Tuzu da eklenerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur.
  • Elimiz unlanarak hamur toparlanıp üzeri örtülerek 1 saat kadar mayalanması için bekletilir. 
  • Çok az unlanmış tezgahta hamur dokuz bezeye ayrılıp katlanarak şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde yerleştirilen bezelerin üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat da tepsi mayası için bekletilir.
  • Ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla veya jiletle çizikler atılıp, çok hafif un elenir.
  • Fırının tabanına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap konulur.
  • Fırına konulan ekmek önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan ekmek sofra bezine sarılıp, soğuduktan sonra dilimlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...