17 Mayıs 2020 Pazar

KANDİL SİMİDİ

Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Nasıl Yapılır
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
  • 150 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı mahlep 
  • 1 çay kaşığı tuz  
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı un  
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın akı 
  • Susam
Yapılışı: 
  • Yumurtanın akı üzerine sürmek için ayrılır.
  • Diğer malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak çok yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan kopartılan parçalar düz yuvarlandıktan sonra uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
  • Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra bol susama batırılıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.

4 yorum:

  1. Çok severim. Kadir gecesi yapmalı, hem yemeli, hem dağıtmalı. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onun için biraz erken paylaştım :)Sevgilerimle...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...