15 Mayıs 2020 Cuma

ISPANAKLI PEYNİRLİ KAPALI PİDE

Kapalı Pide Tarifi
Ispanaklı Peynirli Kapalı Pide Tarifi
 Malzemeler:
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
İç malzemesi: 
  • Yarım kilogram ıspanağın yaprakları 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3-4 adet domates 
  • 3-4 adet taze soğan 
  • 150 gram kaşar peyniri 
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal taze biberiye 
  • 1 yemek kaşığı iri kaya tuzu 


Yapılışı: 
  • Ispanakların yaprakları iyice yıkanıp, kurulanıp, doğranır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada ince kıyılmış kuru soğan kavrulduktan sonra ıspanak yaprakları da biraz çevrilip tuzu eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Soğuyan ıspanak yapraklarının fazla suyu varsa elimizle sıkılır. 
  • Kabukları soyulup sulanmaması için çekirdekleri çıkartılmış domatesler de biraz irice doğranır. 
  • Taze soğanlar doğranır.
  • Kaşar peyniri biraz irice çubuklar halinde doğranıp, tüm iç malzemesi hazırlanıp bekletilir.
  • Un derin bir kaba elenip ortası havuz gibi açılarak ılık süt ve instant maya konulup karıştırılır.
  • Maya kabarınca un ile karıştırılıp, tuzu da eklenir.
  • Ele yapışan kıvamda hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp yarım saat kadar bekletilir.
  • Mayalanan hamur elimiz unlanarak toparlanır.
  • Yağlı kağıt üzerine alınıp taban kısmı biraz daha kalın kenarları daha ince olacak şekilde hamur elimizle açılır.
  • Hazırlanan iç malzemesi kenarlardan iki üç parmak boşluk kalacak kadar yayılıp, hamur kenarlardan çekiştirilerek üstte açıklık kalmayacak şekilde kapatılır.
  • Kapatıldıktan sonra da hamurun üstüne elimizle hafif hafif bastırılarak tepsi boyutuna gelene kadar genişletilir.
  • Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüldükten sonra parçalara ayrılmış biberiyeler ve kaya tuzu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...