24 Mayıs 2020 Pazar

KİRPİ ÇİKOLATA

Kirpi Çikolata Tarifi
Kirpi Çikolata Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram çiğ taze kadayıf 
  • 160 gram (2 paket) bitter çikolata 
Yapılışı:
  • Kadayıf didiklenip, fırın tepsisine yayılır.
  • Yakmadan, ters yüz edilerek altın sarısı olana kadar fırınlanır.
  • Kadayıf soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile iyice karıştırılır.
  • Tatlı kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
  • Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra sertleşince servis edilir.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı tel şehriye 
  • 160 gram (2 paket) bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Pudra şekeri ile tel şehriyeler kısık ateşte pudra şekerini yakmadan, şehriyeler ve şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
  • Ocağın altı kapatılıp, şehriyeler soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan şehriyeler istenirse elimizle biraz parçalanıp, küçültülür.
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata ile şehriyeler iyice karıştırılır.
  • Tatlı kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
  • Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra sertleşince servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...