13 Mart 2013 Çarşamba

BONİBONLU ÇİÇEK KURABİYE

Bonibon şekerli çiçek kurabiye tarifi
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
Çiçek demeti kurabiye nasıl yapılır
         Geçen yıl arkadaşım Dilek için güllü bir pasta yapmıştım.Bu sene farklı olsun diye, hazır baharın da ilk günlerini yaşarken bir demet çiçek ile doğum gününü kutlamayı düşündüm.İyi ki doğdun Dilek'ciğim, nice mutlu, sağlıklı yıllara.
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • Renkli bonibonlar 
  • Renkli şeker hamuru
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki tereyağına diğer malzemelerde eklenir.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
  • Hamurdan kalıp ile çiçekler kesilir.
  • Kesilen çiçekler birbirlerine değmeyecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Her çiçeğin ortasına hamuru parçalamayacak şekilde çöp şiş çubuğu geçirilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kurabiyeler pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
  • Şeker hamuru ince açılıp, aynı çiçek kalıbı ile kesilir.
  • Kesilen şeker hamurları ballı su ile kurabiyeye yapıştırılıp, kenarları düzeltilir.
  • İstenen renkte şeker hamuru veya hazırlanan royal ıcıng ile kurabiyelerin kenarlarından renkli kontur geçilir.
  • Tam ortasına bonibon bastırılarak yerleştirilir.

16 yorum:

  1. ayyy yerim ben bu kurabiyeleriii:))Ellerine sağlık canım tam bahar kurabiyeleri olmuşlar:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Ben de bu kurabiyeleri yenilsinler diye yaptım,afiyet olsun.Sevgiler.

      Sil
  2. Çok şirin bunlar..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ama ben yine kıyıp da yiyemeyeceğim Nergisçim:)))) Ellerine sağlık, çok güzeller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,sevgiler Serap'cığım.Ben olsam tadı da görüntüsü gibi mi diye merak edip hepsini yemek isterdim :)

      Sil
  4. ellerinize sağlık. müthiş olmuş. grubdan da yorum yazmıştım ama size mesaj yazdım özel facenize cevap alırsam eğer ona göre tanıtım izni istedim. bugün arkadaşlık isteği gönderdim mecburen mesajımı görmediyseniz. cuma günü bloğunuzu tanıtmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin hanım,ilginize teşekkür ederim ama bu tarz tanıtımlar yerine amatörce yazdığım bloğumda kendi yazdıklarımın kendi sayfamda yer almasının daha doğru olacağını düşünüyorum.Sevgiler.

      Sil
  5. Gerçekten tam ilkbaharı çağrıştıran rengarenk bir paylaşım olmuş. Dedikleri gibi insan nasıl kıyıp yer, boğazında düğümlenir. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim İlhan bey.Sevgiler.

      Sil
  6. Bir de lezzetli olmus ki...hic hatıra birakamadan yedik bitirdik.iyi ki dogmusum da bunları gormusum.seni seviyorum:)))). dilek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki de doğmuşsun,nice mutlu yıllara .Biz de seni çok seviyoruz Dilek'ciğim.Sevgiler.

      Sil
  7. Tam bir sanat eseri olmuş bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ege'ciğim,beğenmene sevindim.Sevgiler.

      Sil
  8. Harika ötesi,ben de değişik şeyler ararken buldum sizi en kısa zamanda denemek isterim,tarif için çok teşekkür ederim...Sevgi ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, her zaman beklerim :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...