11 Temmuz 2014 Cuma

REYHAN ŞERBETLİ KEK

Reyhan şerbetli kek tarifi
Reyhan şerbetli kek nasıl yapılır
Reyhan şerbeti tarifi
     Her şey gibi yemekler ve içecekler de bir dönem popüler olup sonra unutuluyor, bu yaz da popülerlik sırası sanıyorum reyhan şerbetindeydi.Ben önceki yıllarda reyhan şerbeti yayınladığımdan tekrar olmasın diye düşünüp, bu defa reyhan şerbetini kekin ve sosunun içinde kullandım.Reyhan şerbetinin o güzel rengi düşündüğüm gibi sosa geçmeyince ben de kürdanın ucu ile eser miktarda kırmızı gıda boyası ekleyerek sosu pembeleştirdim.Reyhanın aromasını daha çok alabilmek için, her zamankinden biraz daha koyu kıvamlı bir reyhan şerbeti hazırladım.Eğer kış için hazırladığınız şurup şeklinde hazır reyhan şerbetiniz varsa, bu kekte onu da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı reyhan şerbeti
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Üzerine pudra şekeri
Reyhan şerbeti İçin:
  • 1 demet reyhan 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2 su bardağı sıcak su 

Reyhan şerbetli sos:
  • 1,5 su bardağı reyhan şerbeti 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Kürdanın ucuyla kırmızı gıda boyası 

Yapılışı:
  • Reyhan yaprakları yıkanıp, süzdürülür.
  • Toz şeker ve limon suyu eklenerek blender ile parçalanır.
  • Sıcak su eklenip, ağzı kapatılarak rengi çıkana kadar bekletilir.
  • Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilir.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir su bardağı toz şeker ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve bir çay bardağı soğutulmuş reyhan şerbeti eklenip, çırpılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek 40-50 dakika pişirilir.
  • Tencereye alınan bir buçuk su bardağı soğuk reyhan şerbetine; buğday nişastası eklenip, topaklanmaması için karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Renk vermesi için kürdanın ucu ile çok az kırmızı gıda boyası eklenip, karıştırılır.
  • Ilık kek üzerine pudra şekeri elenip, reyhan şerbetli sos dökülür.

8 yorum:

  1. ne güzel olmuştur kim bilir kokulu kokulu ellerine sağlık hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Şerbeti biraz koyu yapınca kokulu kokulu oldu gerçekten,sevgilerimle.

      Sil
  2. harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Reyhan şerbetini henüz denemedim ama merak etmiyor da değilim. Keke yakışmış olmalı. Sosuyla birlikte bol aromalı olmuştur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence reyhan şerbetini bu yaz denemelisiniz,denemeyen çok az kişi kaldı :) Şerbet tarifi için link verdim oradan alabilirsiniz,kekin içinde kullandığım şerbet ise biraz daha yoğun ...Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  4. Offf nefis görünüyor sunum çok şık ellerine sağlık Nergis abla ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nigar'cığım, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...