Sosyete mantısı tarifi
Sosyete mantısı nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi
Kolay mantı tarifi
Öğrencilik yıllarımda; genelde menemen, yumurtalı patates kavurması gibi yemeklerin en önemli menüyü oluşturduğu bir öğrenci evinde ilk defa arkadaşımızın annesinin elinden yediğimiz bu börek o günlerde bana o kadar güzel ve değişik gelmişti ki, halen her yaptığımda o günleri ve arkadaşımız Altay'ın fiziken ve ruhen güzel annesini anımsarım.Öğrenci evinin kısıtlı imkanlarında yapılıp; çok kalabalık bir arkadaş grubu ile yenilen o böreğin tadını yakalamak mümkün olmasa da sonraları pek çok defa bazen kızartarak bazen de fırında pişirerek peynirli, patatesli, karışık, kıymalı içler hazırlayarak herkesin damak zevkine uygun bu çok pratik böreği yaptım.Bu böreği çay saatleri için veya ana öğün olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 4 - 5 adet haşlanıp ezilmiş patates veya peynir
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 500 gram yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Yufkalar dört parçaya bölünür.
- Zeytinyağlı su ile her tarafı ıslatılır.
- Geniş kenarına istenen iç malzemesi konulup, gevşek bir şekilde sarılır.
- Kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
- Uç kısımları hafifçe ıslatılıp, yapıştırılır.
- Böreklerin üzerine fırçayla zeytinyağlı karışım sürülür.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Çok az tuz ile dövülmüş sarımsaklar çırpılmış yoğurda eklenip, karıştırılır.
- Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine yoğurtlu sos dökülür.
- Tavada zeytinyağının içinde pul biber ve nane yakılarak yoğurdun üzerine gezdirilip, sıcak servis edilir.
Öğrencilik yılları gibisi yok değil mi? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.Aslında düşününce aileden uzakta çok mağdur yıllarmış ama şimdi her şeye rağmen hep güzel taraflarını hatırlıyoruz :) Sevgiler.
SilNergisciğim görüntü harika .Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Herkesin bildiği bir tarif ama ben arşivimde bulunsun istedim, belki bilmeyen öğrenciler vardır :) sevgiler.
Silöğrenciyken ne yapılan ne yenilen unutuluyor:) ellerinize sağlık,mantının her şekli/türü nefis bence:)
YanıtlaSilHele bizim öğrencilik yıllarımız şimdikilere göre daha mı mağduriyetmiş bilmem :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silelinize sağlıkk, allah bizlere de öğrenci doyurmayı nasip eder inşallah bir gün :)
YanıtlaSilÖğrenciliğin en güzel taraflarından biriydi annemizin veya bir arkadaşımızın annesinin ziyaretimize gelmesi, çünkü gelen anne hepimizin annesi olurdu :)
SilÇok pratik ve çok ta lezzetli, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum sevgilerimle.
Silhep denemek istediğim bir tarif, bakalım ne zaman deneyeceğim :) sevgiler..
YanıtlaSilÇok bilinen tarifleri paylaşırken tereddüt ediyorum ama denemeyenler için hatırlatılmış oluyor :) Umarım bu defa denersiniz, sevgilerimle.
Silnefis ,ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilSosyete mantısı en çok yaptığım şey, elinize sağlık...
YanıtlaSilÇay saatleri için de, ana yemekte de kurtarıcı bir tarif gerçekten :) Teşekkür ediyorum, sizin de elinize sağlık.
SilYufkalı oluşu çok hoşuma gitti.Hamur açamadığım zamanlar alternatif olabilir..:)Ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilBence de değişik iç malzemeleri kullanarak yapılabilecek herkesin damak tadına uygun çok pratik bir tarif :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sileskiden sıkça yapardım şimdi sadece seyrediyoruz:)) arada yapmakta sıkıntı olmaz.:)))
YanıtlaSilBence de Hatice'ciğim, bir tanesinin kalorisi o kadar da çok değildir sanıyorum.Zaten hamurişlerini, tatlıları eskisi kadar sık yapmıyoruz artık :)
SilHer misafir geldiğinde mönünün vazgeçilmezidir.
YanıtlaSilPratik ve kurtarıcı bir tarif :) Sizin de elinize sağlık.
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silharika elinize sağlık :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Çok teşekkürler :)
SilOh nefis görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silçok severim hatta normal mantıdan daha çok seviyorum bunu diyebilirim elinize sağlık..
YanıtlaSilHem börek hem yemek niyetine, hem de yapılışı çok pratik daha ne olsun değil mi :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sil