Kavunlu dondurma tarifi
Kavunlu dondurma nasıl yapılır
Sütsüz dondurma nasıl yapılır
Vegan dondurma tarifi
Son yıllarda hazır satılan krem şanti benzeri dondurmalar o kadar tatlı ki, serinlemek mümkün olmuyor ve sanıyorum meyve yerine pek çok dondurmada o kokuyu, tadı veren aromalar kullanılıyor.Gerçek salep ve meyve kullanarak yapacağınız dondurmada, kavunun ince veya kalın kabuklu olmasına göre ölçüsünün değişmemesi için, 2 su bardağı kavun püresi kullanıp, kavunun tatlılık oranına göre de şekerini azaltıp çoğaltabilirsiniz. Kavun çekirdeklerini de kurutup, sübye (kavun çekirdeği şerbeti) yaparak değerlendirebilirsiniz.- 1 kilogram küçük kokulu kavun
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı salep
- Yarım limonun suyu
- Kavunun kabuğu ve çekirdekli kısmı çıkartılır.
- Robotta iyice parçalanıp, püre haline getirilir.
- Tencereye alınan kavun püresine salep ve toz şeker eklenir.
- Salep tanecikleri yumuşayana kadar karıştırılır.
- Orta ateşte bir kaç taşım kaynatılarak, ocaktan alınır.
- Tercihen metal bir kap içine alınıp, buzluğa konulur.
- Yarım saatte bir buzluktan çıkartılıp, karıştırılıp tekrar buzluğa konulur.
- Dondurma kıvamını alınca servis edilir.
Mevsimin en sevilenin dondurma hem de kavunlu, Harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler.
Çok teşekkür ederim.Sıcaklar devam ettikçe şerbetler ve dondurmalar sofralarımızın en sevilenleri olmaya devam edecek gibi görünüyor :) Bu tarif ile hem dondurma, hem de çekirdeklerinden şerbet yapma olanağı da var.Sevgiler.
SilHmm saleple birleşince çok hoş bir kıvamı olmuştur. Merak ettim şimdi. Meyveli dondurmalar yazın en iyisi, tabi evde yapınca daha da iyi. Sübyeyi de çok merak ediyorum. Onu da denemek istiyorum. Bu ara bi kavun alınacak gibi bakalım :) Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilMeyveli dondurmalar dışarıda çok tatlı olunca kendim yapmaya başladım :) Sübye ve dondurma için bir kavun işinizi görür,çok teşekkürler,sevgiler...
Sil