25 Ocak 2015 Pazar

MERENGLİ TART

Merengli tart tarifi
Kolay merengli tart tarifi
Kolay merengli tart nasıl yapılır
     Merengli tart yapmakta kullanacağınız tüm malzemelerin bir arada olduğu bir paket Dr.Oetker ürünü hazır merengli tart alıp, mutfağınızda her zaman bulunan bir kaç malzemeyi de ekleyerek çok lezzetli ve görünüşü güzel merengli tart yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 1 adet Dr.Oetker Merengli tart 
Hamuru için:
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 3 yemek kaşığı süt 
Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı margarin  
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi 
  • 7 yemek kaşığı limon suyu 
Mereng için: 
  • Merengli karışım paketi 
  • 8 yemek kaşığı su
Süsleme için:
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı:
  • 26 santim çapında ki kelepçeli kalıp margarin ile yağlanır.
  • Paketin içindeki unlu karışım çırpma kabına boşaltılır.
  • Üzerine tereyağı, yumurta ve süt eklenir.
  • Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
  • Hamur yağlanmış kalıba dökülüp, üzeri kaşıkla düzeltilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletilir.
Kremanın yapılışı:
  • Derin bir tencereye süt ve Dr. Oetker paketinin içinden çıkan krema karışımı dökülüp, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınıp, margarin, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenerek margarin eriyene kadar karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın içindeki pişmiş tartın üzerine bekletmeden krema dökülür.
Merengin yapılışı:
  • Fırının ızgarası açılır.
  • Çırpma kabına 8 yemek kaşığı su ve paketten çıkan merengli karışım dökülür.
  • Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpılır.
  • Hazırlanan mereng sıcak krema üzerine dökülüp yayılır ve üzeri kaşık ile şekillendirilir.
  • Kalıp fırının en üst rafına konulup, fırın kapağı açık bırakılır.
  • Fırının yanından ayrılmadan merengin üzeri hafif kızarıncaya kadar beklenir.
  • Fırından çıkıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır.
  • Krem şanti soğuk süt ile iyice çırpılıp, buzdolabında bekletildikten sonra krema sıkacağı ile pastanın kenarlarına sıkılır.
  • Buzdolabında en az iki üç saat bekletilip, dilimlenerek servis edilir.

19 yorum:

  1. Dr.Oetker çok başarılı. Ben merengli pasta hiç yapmadım. Sebebine gelince yumurta kokabilir korkusu:) Çünkü, ıslak kalmış çamaşır kokusu ve yumurta kokusu tahammül edemediğim iki koku. Merengi nasıl yapılıyor. Mereng tozu mu? yoksa bildiğimiz gibi yumurta akı mı? Ve koku var mı? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Dr. Oetker çok başarılı, yemekle arası iyi olan herkesi bir yerinden yakalıyor :) Ben de bir kaç defa Dr. Oetkerin bu ürünüyle merengli tart yaptım, paketin içinden çıkan (sanıyorum) mereng tozu ile yapılıyor.Ben de aynı şekilde kokulara karşı çok hassasım ama yumurta kokusu hiç almadım.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Ellerine sağlık harikaymış ve ne kadar pratikmiş denemek lazım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr.Oetker ile pek çok tarif pratik :) Sevgilerimle.

      Sil
    2. Dr.Oetker ile pek çok tarif pratik :) Sevgilerimle.

      Sil
    3. Dr. Oetker ürünleri çok başarılı ve pratik gerçekten, özellikle çalışan, vakti olmayanlar için kurtarıcı :)

      Sil
  3. Facebookta muhteşem paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bu tarifte hazır tart olduğu için ilgimi çekti.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan bey, inanın ben de sizi takip ediyorum ama son günlerde yoğunluktan çoğu zaman yorum yazmaya vaktim olmuyor.Aslında pek hazır ürün kullanmıyorum ama Dr.Oetker gerçekten çok başarılı ürünler yapıyor, her şeyi bir paket içinde hazır olunca çok da vakit gerekmiyor.Sevgiler.

      Sil
  4. Gerçekten Dr.Oetker'in bazı paketleri çok başarılı; bu tartı da çok beğendim ellerinize sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bu da başarılı paketlerden biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. Harika gozukuyor eminim tadida oyledir.. Ellerine saglik.. Izmire geldigimde istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğiniz merengli tart olsun, İzmir'e her zaman bekliyoruz :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. Görüntüsü çok hoş olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müberra'cığım :)

      Sil
  7. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...