Kelebekli güllü pasta tarifi
Şeker hamurlu pasta nasıl yapılır
Doğum günü pastası tarifi
Doğum günü tarihini bildiğim eşe dosta zamanım olduğunda yeni yaşlarına tatlı bir başlangıç yapmaları için pasta ve kurabiyeler yapmayı seviyorum.Bu defa biraz zaman darlığından biraz da doğum günü sahibinin de çok sade bir kadın olmasından :) gül ve kelebeklerden oluşan sade bir pasta yaptım.Yurdanur ablacığım doğum günün kutlu olsun; nice mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ganaj:
- 200 gram süt kreması
- 240 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı ağartılıp kavrulmuş badem
Kreması:
- 1 paket Dr. Oetker pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı ganaj
Süsleme:
- Beyaz, Açık yeşil, Sarı, Pembe renklerde şeker hamuru
- Gümüş rengi şekerleme
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un ve nişasta elenir.
- Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
- Yağlanıp, unlanmış bir kalıba dökülür.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
- Kek fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
- Bir gece önceden ganaj hazırlanır.
- Ganaj için; süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılır.
- Kaynatmadan ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
- Buzdolabında bir gece bekletilerek nutella kıvamına getirilir.
- Kreması için; hazır pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
- Katılaştıktan sonra nutella kıvamına gelmiş ganajdan bir çay bardağı eklenerek mikserle çırpılır.
- Pastanın dışını sıvamak için ganajın bir kısmı ayrılır.
- Bir su bardağı badem kaynar su içinde bir kaç dakika kaynatılıp, kabukları soyulur.
- Kabuğu soyulan bademler yağsız tavada kavrulur.
- Kavrulmuş bademler irice parçalar halinde kırılarak ganajlı kremaya karıştırılır.
- Soğumuş pandispanya iki kata ayrılır.
- Pandispanyanın alt katı bir kaç kaşık şekerli süt ile ıslatılıp, bademli ganajlı krema yayılır.
- İkinci kat pandispanya üzerine yerleştirilir.
- Pandispanyanın üstü ve yanları badem eklenmemiş ayrılan ganaj ile pürüzsüz bir hale gelinceye kadar sıvanır.
- Pandispanyanın üzerinde ki ganaj donduktan sonra şeker hamuru merdane ile açılıp, pastanın üzeri kaplanır.
- Şeker hamurundan yapılan kelebek ve çiçek figürleri yerleştirilir.
Ellerinize sağlık ne kadar güzel olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Yaban mersini, sevgiler.
SilEllerinize sağlık ,çok şık görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sevil hanım, sevgiler.
SilNe kadar zarif bir düşünce ,
YanıtlaSilBen de sevdiklerime arada böyle jestler yaparım ama sizin pastanın görüntüsü mükemmel olmuş…
Ellerinize ,emeklerinize sağlık…
Eş dostlarınız arasında olasım geldi bu güzel pastayı görünce …
Sevgilerimi bıraktım…
Neden olmasın Emel hanım sanal dünyadan gerçeğe dönüşen çok dostluklarımız var :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silsanat eserine benziyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
O sizin güzel görüşünüz Bademle Buduk :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilGerçekten çok şık ve sade bir pasta olmuş. Harika bence.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Teşekkür ederim Şeniz'ciğim. Doğum günü sahibesi de çok sade bir kadın olunca pastası da sade oldu :) Sevgiler.
SilÇok zor bir iş bana göre senin yaptığın bu güzellikleri görünce imreniyorum ama bu kadar sabrım yok ince ince işlemeye ellerine emeklerine sağlık Nergisciğim sevgiler...
YanıtlaSilMine'ciğim eminim zamanın olsa sen çok daha güzellerini yaparsın artık emeklilik günlerine diyelim :) Sevgilerimle.
SilÇok şık ellerinize sağlık. :) Bloğunuzu da takibe aldım.
YanıtlaSilHoş geldiniz, her zaman beklerim :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil