Keşkül Tarifi
Keşkül Nasıl Yapılır
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlılardan biri olan keşkülün içine süt, pirinç unu, nişasta, şeker, hindistan cevizi dışında konulan badem tozunu bulamayınca önce bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soydum sonra da mutfak robotunda bir kaç defa da parçalayarak olabildiğince un haline getirerek kullandım.
Malzemeler:- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz badem
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Süslemek için ağartılıp kavrulmuş badem
- Bademler kaynar su içinde bekletilip, kabukları soyularak ağartılır.
- Mutfak robotunda olabildiğince ince, un haline gelene kadar parçalanır.
- Derin bir tencerede tepeleme dolu yemek kaşığı mısır nişastası ve pirinç unu karıştırılır.
- Toz şeker ve robotta parçalanmış bademler de eklenir.
- Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenir.
- Sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın hindistan cevizi eklenip, karıştırılır.
- Göz göz olunca kaselere paylaştırılır.
- Üzeri ağartılıp, kavrulmuş bademlerle süslenir.
- Soğuk servis edilir.
Nergisciğim uzun süredir yapmamıştım aklıma getirdin ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBuna benzer sütlü tatlıları görünce zaten aklıma hep sen geliyorsun Mine'ciğim, tariflerin ayrı güzel, fotoğrafların ayrı güzel.Senin de eline sağlık.
SilEllerine sağlık ben de bugün bizimkilere yaptım harika oldu eşim çok sever sevgiler
YanıtlaSilÖzellikle ağır akşam yemekleri üzerine hafif sütlü tatlılar tercih ediyorum.Sizin de elinize sağlık.
SilBademleri robotta çekmek fikri süper. Badem tozu bulamadığım için kırk yılda bir tatlı deneyeyim dedim olmadı. Tarifinizi ayrı, fotoları ayrı inceliyorum hayranlıkla. Elinize sağlık.
YanıtlaSilMalum, demokrasilerde çare tükenmez İlhan bey :) Bademler çok toz gibi olmasa da bu haliyle de güzel oldu.Çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.
SilSütlü tatlı sofraların hafif vazgeçilmez tatlısı.Keşkülde nefis olmuş emeğine sağlık..
YanıtlaSilHiç olmazsa sütlü tatlılar kalori açısından daha masum görünüyor :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık canım, aklıma getirdin ,ben de yapayım :)
YanıtlaSilSevgiler
Kolay gelsin Şeniz'ciğim :) Sevgiler.
SilUzun zamandır yemediğimi şimdi yazınızı okuyunca fark ettim, üstelik çok sevdiğim bir lezzet... Ellerinize sağlık... Haftasonu gelecek misafirlerin tatlısı sayenizde belli oldu...
YanıtlaSilSevgiler
www.birdilimdus.blogspot.com
Hatırlattığıma sevindim :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilYaptığız herşeye bayılıyorum...
YanıtlaSilEminim keşkülünüzün tadı da süperdir.
Çok çok teşekkür ederim, sevgilerimle.
Sil