Mısır unlu poğaça tarifi
Mısır unlu poğaça nasıl yapılır
Çalıştığım yıllarda iş yerimizin yakınındaki bir pastahanenin spesiyalleri arasındaki mısır unlu poğaçalarını oda arkadaşlarım çok sever, her sabah sıcak sıcak alır gelirlerdi.Sanıyorum o yıllardan alışmış olmalıyım ki :) aynı lezzete yakın bu poğaçalardan daha sonraları ben de evde yapmaya başladım.Ben poğaçanın içine lor ve dereotu koydum, siz isterseniz poğaçanın hamuruna da bir miktar incecik kıyılmış dereotu ekleyerek yoğurabilirsiniz.
Malzemeler:- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Lor, dereotu, karabiber
- Yumurta sarısı, susam, çörek otu
- Unlar derin bir kaba elenir.
- Ortası açılıp; ılık şekerli süt,kabartma tozu, zeytinyağı eklenir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtalar da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur yirmi bezeye ayrılıp, her biri avuç içinde açılır.
- Her parçaya iç malzemesi konulup, kapatılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
Harika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTadı da görüntüsü gibiydi :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilPoğaçalar o kadar güzel göründü ki bloğunuza uğramadan olmazdı, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHer zaman beklerim, çok teşekkürler.Sevgiler.
SilTadını çok merak ettim. Mısır ekmeğini çok severim poğaçada güzel olacağını düşünüyorum. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMısır ekmeğini seviyorsanız denemelisiniz, beğeneceğinizi umuyorum.Çok teşekkürler.
Sil