Karambola reçeli nasıl yapılır
Star fruit reçeli tarifi
Yıldız meyvesi reçeli tarifi
Ülkemizde henüz satıldığını görmesem de gittiğim yerlerden carambola gibi değişik meyveler, sebzeler alıp değişik tariflerde kullanmayı seviyorum.Enlemesine kesildiğinde yıldız şeklinde olduğundan yıldız meyvesi olarak da bilinen carambola meyvesi genellikle kokteyl ve salatalarda dekoratif olarak kullanılsa da, ben bir de reçelini yapmayı düşündüm.
Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 adet carambola ( yıldız meyvesi )
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 2 adet yıldız anason
- Toz şeker, yıldız anason ve su derin bir tencereye alınır.
- Oluşan köpükler alınarak kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.
- Enlemesine kesilmiş yıldız şeklindeki meyvelerde eklenip, biraz daha kaynatılır.
- Ocaktan indirmeye yakın limon suyu veya bir parça limon tuzu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
Nergis'cim,bayılıyorum sana.Hep farklı,hep çalışkan,hep özgün...ellerine sağlık.
YanıtlaSilKalp kalbe karşıymış Ihlamurcum, çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.
Silsüper olmuş. Ne kadar değişik.. ELLERİNİZE EMEKLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilYıldız çiçeği reçeli harika..
g+plus
Her gördüğüm meyveye, sebzeye reçel olur mu gözüyle bakınca arada değişik şeyler de çıkıyor :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilHoş görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silellerine sağlık yine değişik bir meyve:)
YanıtlaSilDeğişik bir meyve bulunca dayanamadım Hatice'ciğim :) Sevgilerimle.
SilÇok ilginç bir meyveymiş hiç görmedim Karambolayı nereden bulabiliriz
YanıtlaSilBen yurt dışından almıştım ama yorumlardan anladığım kadarı ile kivi gibi o da yetiştirilmeye başlanmış, belki de yakında yaygınlaşır.Sevgiler.
SilTeşekkürler Türkiye'de yetiştirilsin de deneyelim :) sevgiler benden ♥
Sililk defa duyuyorum yıldız meyvesi reçelini ,ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen de ilk defa yaptım, meyve değişik olunca denemek istedim.Çok teşekkürler, sevgiler.
Silayy ne güzel...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilBilgi için teşekkür ederim ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle.
SilÇok enteresan.. Meyveyi de reçelini de ilk defa duyuyorum. Zaten bu konuda çok özgünsün:)
YanıtlaSilSevgiler
Meyveyi biliyordum da reçelini olur mu diye ben de ilk defa denedim Şeniz'ciğim, çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silne kadar güzel görünüyor bayıldım
YanıtlaSilÇok teşekkürler Melis hanım :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık bu meyveler artık marketlerin sebze bölümünde özel dolaplarında satılıyor..Ben aldığımda reçelini yapmak hiç aklıma gelmemişti tadı nasıl oldu merak ettim şimdi..Afiyetler olsun..
YanıtlaSilYorumlarda yazıldığına göre artık yetiştirilmeye başlanmış ama İzmir'de satıldığını görmedim.Tadı reçel de daha güzel oldu :) Teşekkürler, sevgiler.
SilPeki tadı nasıldı acaba?
YanıtlaSilBenim kullandığım meyve çok olgun değildi belki de onun için çok belirgin, tarif edilebilecek özgün bir tadı yoktu ama değişik reçeller denemek isteyince malum patlıcandan bile reçel oluyor :)
Sil