Balkabağı rulo tatlısı tarifi
Baklava yufkalı balkabağı tatlısı nasıl yapılır
Balkabağının tatlısı, pastası, böreği, kurabiyesi, reçelinden sonra minik minik atıştırmalıklar yada tatlı olarak da ikram edebileceğiniz bu mini lokumları yaparken, benim ölçülerime bağlı kalmayıp yufka ve balkabaklı iç miktarını kendinizin belirleyeceğiniz ölçülerde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 15 adet baklava yufkası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kilogram temizlenmiş bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Temizlenip, küçük küçük doğranmış bal kabağına toz şeker eklenerek, kısık ateşte suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirilir.
- Pişen kabak çatalla ezilip, irice dövülmüş cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.
- Baklava yufkalarının aralarına fırça ile çok az zeytinyağı sürülerek üç yufka üst üste konulur.
- Her üçlü yufkanın üzerine cevizli bal kabağı püresi yayılır.
- Fazla sıkmadan uzun kenarı boyunca rulo yapılır.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Rulolar keskin bir bıçakla parçalamadan iki üç parmak kalınlığında dilimlenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpilir.
- Ilık veya soğuk servis edilir.
Bal kabağının her şeyini seviyorum bu da çok güzel görünüyor ♥
YanıtlaSilLokum gibi oluyor :) Teşekkürler.
SilBal kabaklı tariflere bayılırım bizim bahçemizde çok yetişir çok tatlısıni yaparız ama bu şekilde hiç yapmadık farklı bir tarif denemek lazım çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir emeğinize sağlık nergis hanım zehra
YanıtlaSilBalkabağının reçeli, tatlısı, pastası gibi tarifleri blogda mevcut; değişik lezzetlerde balkabağı denemek isterseniz :) Çok teşekkürler.
Silçok güzel ,ellerinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilSüper fikir valla. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNormal yufka ile kalın mı olur acaba ?
Tahinlisini normal yufka ile yapıyorum oluyor, biraz lezzet farkı ile balkabaklısı da olur diye düşünüyorum.Teşekkürler, sevgiler.
SilŞahane fikir, bayıldım.Eline sağlık,Nergis'cim.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Sen pratik ve sağlıklı tarifleri seversin Ihlamurcum, bu tarif de tam sana göre :) Sevgiler.
SilBalkabağı lokumu, müthiş olmalı..Bir gün mutlaka deneyeceğim...Sitenizi izlemeye aldım...Sevgilerimle...
YanıtlaSilBen sizi uzun zamandır zaten izliyordum Selma hanım, hoş geldiniz :) Çok pratik bir tarif , balkabaklı lezzetleri seviyorsanız, denemelisiniz.Teşekkürler, sevgiler.
SilBalkabağı lokumu, müthiş olmalı..Bir gün mutlaka deneyeceğim...Sitenizi izlemeye aldım...Sevgilerimle...
YanıtlaSilben bunu kesin deneyeceğim... çok şık ...
YanıtlaSilSize de kolay gelsin, umarım beğenirsiniz :) Teşekkürler, sevgiler.
SilBalkabağı tarifleri için değişik bir alternatif. Çok güzelmiş, lezzetlidir eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsü değişik bir tarif oldu gerçekten :) Teşekkürler, sevgiler.
Silellerine sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemek isterim
YanıtlaSilUmarım tadını da beğenirsiniz, size de afiyet olsun.Sevgiler.
SilNefis görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler Ege'ciğim :) Sevgiler.
SilBalkabağı her şekle girebilen bir sebze (Meyve mi demeliydim acaba) :) Tatlıdan, tuzla her şeye yakışıyor. Ve böyle bir sunumla da gerçekten çok güzel görünüyor. Elinize emeğinize sağlık. Sımsıcak sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilÇekirdeği olanlara meyve deniliyormuş ama balkabağının durumu nedir bilemiyorum :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil