Un helvası tarifi
Un helvası nasıl yapılır
Zeytinyağlı un helvası tarifi
Kaşık helvası nasıl yapılır
Un helvası genellikle tereyağı veya margarin kullanılarak yapılsa da, zeytinyağı memleketinde yaşadığımızdan doğal olarak bizim un helvamız da zeytinyağı ile yapılıyor :) Çocukluğumdan beri hatırladığım, halen de devam ettirdiğim bir ritüel olarak zeytinler sıkılıp eve yeni yağ gelince, yeni yağ ile un helvası yapılır, '' yağ da şerbet gibiymiş'' diye sevinilir bir anlamda helvanın lezzeti ile yağın asidi test edilirdi :) Helvayı çam fıstığı yada ağartılmış bademle yapsam da, bu defa evde badem ve fıstık bulamayınca yeni yağımızı bekletmeden helvayı evde ki ceviz ile yaptım.
Un helvası nasıl yapılır
Zeytinyağlı un helvası tarifi
Kaşık helvası nasıl yapılır
Un helvası genellikle tereyağı veya margarin kullanılarak yapılsa da, zeytinyağı memleketinde yaşadığımızdan doğal olarak bizim un helvamız da zeytinyağı ile yapılıyor :) Çocukluğumdan beri hatırladığım, halen de devam ettirdiğim bir ritüel olarak zeytinler sıkılıp eve yeni yağ gelince, yeni yağ ile un helvası yapılır, '' yağ da şerbet gibiymiş'' diye sevinilir bir anlamda helvanın lezzeti ile yağın asidi test edilirdi :) Helvayı çam fıstığı yada ağartılmış bademle yapsam da, bu defa evde badem ve fıstık bulamayınca yeni yağımızı bekletmeden helvayı evde ki ceviz ile yaptım.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt veya su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Yapılışı:
- Derin bir tencerede zeytinyağı yakmadan, kızdırılır.
- Un ve cevizler eklenir.
- Sürekli karıştırılarak unun rengi değişene kadar 15 dakika kavrulur.
- Önceden hazırlanmış şekerli ılık süt kavrulan una eklenir.
- Hızlı bir şekilde karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocağın altı da kapatılarak, helva 10 dakika kadar dinlendirilir.
- Kaşıkla şekil verilen helvalar servis tabağına dizilir.
Ellerinize sağlık çok severim.
YanıtlaSilÇok teşekkürler yaban mersini, sevgiler :)
SilAy canım çok istedi. Üşenmeyeceğim şimdi kalkıp yapacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇoğu zaman ben de hiç aklımda yokken bir fotoğrafla kalkıveriyorum, ne olacak bu halimiz :) Sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık.Ben de zeytinyağı ile yapıyorum arada.Mis gibi olur, sevgiler...))
YanıtlaSilBiz her şey gibi bunu da zeytinyağı ile yapıyoruz, aslında daha sağlıklı diye düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilNefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilKokusu taaa buralara geldi..Mis gibi koktu mübarek..Ellerine sağlık Nergis Mevsimi iki parça aldım gidiyorum. :)
YanıtlaSilNe güzel kokar gerçekten de, istediğiniz kadar alabilirsiniz akasyakokusu :) Sevgiler.
Silçok severim harika bir görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Müjgan'cığım, klasik tatlılarımızdan :)
SilUn helvasını çok severim ama cevizlisini hiç denemedim en kısa zamanda denemek istiyorum ellerinize sağlık afiyet olsun :))
YanıtlaSilAslında ben de badem ağartıp, kavurarak yaparım ama bu defa da cevizli yaptım.Ceviz de kavrulunca güzel oluyor, umarım beğenirsiniz.Sevgiler.
SilAkşamları bloglara bakmasam diyorum. Çünkü şimdi de un helvası
YanıtlaSilYapmak zorundayım. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık.
Siz de benim gibi görüntüye dayanamayanlardansınız demek :) Kolay gelsin, size de afiyet olsun.Sevgiler.
SilEllerinize saglık, nefis
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilAfiyetler olsun.. Un helvasını eve yaydığı kokuyu çok severim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Çok iştah açıcı bir koku, nerede olsa duyarım ben de :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.
SilSunumlarınızla da tatları konuşturuyorsunuz siz. Leziz. :)
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler Gülşah hanım, sevgiler.
SilAç karna bloğunu okumayacağım diye söz verdim kendime yine okudum off nefis ♥
YanıtlaSilKarnımız tok olarak da okusak farketmiyor, canımızın çekeceği bir şeyler mutlaka oluyor.Keşke gördüklerimizin ucundan bir parça alınabilecek bir teknoloji olsa değil mi :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silnefis görünüyor. Bir tane alasıvar insanın. :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Ne kadar istersen Şeniz'ciğim :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilUn helvasını çok severim ve sizin tarifiniz gördüğüm en az yağlı tarif . ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevilay'cığım, zaten kalorili bir tatlı bari yağımız az olsun :) Teşekkür ederim, sevgiler.
SilEllerine saglik canim.. Birkac tanesini alsam diyorum :)
YanıtlaSilNe demek, üzerine biraz daha ceviz koyup tabağıyla vereyim :)
Sil