Cibes salatası nasıl yapılır
Ege otlarını pazarda bol çeşitte ve tazelikte bulabileceğimi bildiğimden, her hafta pazara mutlaka gitmeye çalışıyorum. Pazarda lahana cibesi, karnabahar cibesi ve kırmızı lahana cibesi olarak satılan hepsi birbirinden lezzetli cibesleri kaynar suya azar azar atıp haşladıktan sonra üzerine zeytinyağlı limonlu sos döküp, ılık ılık servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram cibes
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Cibeslerin dış yapraklarından sararmış ve taze olmayanlar kopartılıp, atılır.
- Bol suda iyice yıkanır.
- Sirkeli suda biraz bekletilip, durulanır.
- Kaynayan suya azar azar tutamlar halinde atılır.
- Kök kısımları yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzgece alınıp, soğuk sudan geçirilir.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılıp, sosu dökülerek ılık servis edilir.
ben görmedim istanbul'da cibes :)
YanıtlaSillezzetli görünüyor
Bence de çok lezzetli :) İstanbul'da belki farklı bir isimle satılıyordur.Çok teşekkürler.
SilDaha bu sene alıp yapamadım hiç. Görseller çok iyi gel beni ye diyorlar . Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBizim en sevdiklerimizden olunca sık yapıyorum.Sebzeler, otlar o kadar taze ki görsellere de yansıyor haliyle :) Çok teşekkürler Sevilay'cığım.
Silçok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilGöründüğü gibi :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilElinize sağlık nergis hanım zehra
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Zehra hanım, sevgilerimle.
Siladını bu ara sıkça duyuyorum ama ne gördüm nede denedim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGörürseniz mutlaka deneyin derim :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilElinize sağlık, çok severim nefis gözüküyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silİlk defa duydum ve gördüm…
YanıtlaSilLezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Maalesef Ege dışında otların çoğu bilinmediğinden, bir gün rastlanırsa belki hatırlanır diye ben pişmemiş hallerinin fotoğrafını da koyuyorum.Teşekkürler, sevg,ilerimle.
SilCibesi birkac kere gordum burada pazarlarda.. Kavrularakta yeniyor sanirim..Henuz tatmadim hic..Ellerine saglik..
YanıtlaSilCibes haşlanıp, zeytinyağlı limonlu sosla ılık yeniliyor ama kavuran da var mıdır bilemiyorum.İzmir'e geldiğinizde mevsimi olursa size cibes tattıralım :) Sevgilerimle.
SilBizim buralarda (kocaeli)bilinmediği için olsa gerek ayri satilmadiği gibi üzerindekiler de çöpe atiliyor bir ot sever olarak denemeyi çok isterdim...
YanıtlaSilDoğru diyorsunuz lahana, karnabahar her yerde yetiştiğine göre cibes de vardır ama bilinmediğinden satılmıyordur herhalde.Sevgiler.
Sililk defa duyuyorum ben de ama çok leziz görünüyor :)
YanıtlaSilHer yörenin değişik yemekleri olunca, her gün birbirimizden yeni bir şeyler görüyoruz :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilLaz lahanasının göbekteki tohumlu yerine benziyor...Marul göbeğinede benziyor buralarda gördümmü bilemedim..Ot olsunda her türünü severim bende..Ellerinize sağlık tadına bakayım bir parçacık alayımda. :)))
YanıtlaSilCibes, lahana ve karnabahar gibi sebzelerin diplerinden çıkan sürgünler olduğuna göre belki de görmüşsünüzdür.Bence de ot olsun da, her türü soframızda yerini bulunur.Sevgiler.
Sililk defa duyuyorum bende eminim lezzetlidir ellerinize sağlık
YanıtlaSilAslında adı İzmir'le birlikte anılan otlardandır ama duymak bu güne kısmetmiş demek ki :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilNefis görünüyor.. ellerinize sağlık.. cibesi bilmiyordum, öğrenmiş oldum..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, umarım bir gün tadına da bakabilirsiniz :) Sevgiler.
SilAnkara'da hiç görmedim,sonrada İzmir'i niye özlüyorsun diyorlar işte,gözünü seveyim herşeyi bol.
YanıtlaSilSizi çok iyi anlıyorum, benim de yıllarım Ankara'da buraları özleyerek geçti :) Maalesef oralarda bilinmiyor ama Çayyolu'nda ki pazarda artık enginar ve börülce bulunuyormuş diye duydum.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilAh Ege otları.. Hepsi nasıl da lezzetli ve sağlık.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşegül hanımcığım
SilDaha önce duymadığım bir bitki. Ama ege otlarının birbirinden lezzetli olduğunu biliyorum, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAslında Ege, İzmir mutfağı ile ilgili hemen her yazıda adı geçer ama dikkatinizi çekmedi demek ki, belki bundan sonra :) Çok teşekkürler.
SilEllerinize sağlık. Böyle tarifler çok hoşuma gidiyor, sayenizde yöresel bir lezzeti de öğrenmiş oldum. Ben de bu saatayı ıspanak köküyle yapıyorum.
YanıtlaSilBlogdaki Ege otları yemekleri etiketine girip bakarsanız, ıspanak kökü salatası da dahil pek çok otu pişmiş ve pişmemiş halleriyle görebilirsiniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sil