9 Şubat 2015 Pazartesi

CİBES

Cibes salatası tarifi
Cibes salatası nasıl yapılır
     Ege otlarını pazarda bol çeşitte ve tazelikte bulabileceğimi bildiğimden, her hafta pazara mutlaka gitmeye çalışıyorum. Pazarda lahana cibesi, karnabahar cibesi ve kırmızı lahana cibesi olarak satılan hepsi birbirinden lezzetli cibesleri kaynar suya azar azar atıp haşladıktan sonra üzerine zeytinyağlı limonlu sos döküp, ılık ılık servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram cibes 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Cibeslerin dış yapraklarından sararmış ve taze olmayanlar kopartılıp, atılır. 
  • Bol suda iyice yıkanır.
  • Sirkeli suda biraz bekletilip, durulanır.
  • Kaynayan suya azar azar tutamlar halinde atılır.
  • Kök kısımları yumuşayana kadar haşlanır.
  • Süzgece alınıp, soğuk sudan geçirilir.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılıp, sosu dökülerek ılık servis edilir. 

34 yorum:

  1. ben görmedim istanbul'da cibes :)
    lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok lezzetli :) İstanbul'da belki farklı bir isimle satılıyordur.Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Daha bu sene alıp yapamadım hiç. Görseller çok iyi gel beni ye diyorlar . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim en sevdiklerimizden olunca sık yapıyorum.Sebzeler, otlar o kadar taze ki görsellere de yansıyor haliyle :) Çok teşekkürler Sevilay'cığım.

      Sil
  3. çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğü gibi :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  4. Elinize sağlık nergis hanım zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Zehra hanım, sevgilerimle.

      Sil
  5. adını bu ara sıkça duyuyorum ama ne gördüm nede denedim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görürseniz mutlaka deneyin derim :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. Elinize sağlık, çok severim nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  7. İlk defa duydum ve gördüm…
    Lezzetli görünüyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Ege dışında otların çoğu bilinmediğinden, bir gün rastlanırsa belki hatırlanır diye ben pişmemiş hallerinin fotoğrafını da koyuyorum.Teşekkürler, sevg,ilerimle.

      Sil
  8. Cibesi birkac kere gordum burada pazarlarda.. Kavrularakta yeniyor sanirim..Henuz tatmadim hic..Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cibes haşlanıp, zeytinyağlı limonlu sosla ılık yeniliyor ama kavuran da var mıdır bilemiyorum.İzmir'e geldiğinizde mevsimi olursa size cibes tattıralım :) Sevgilerimle.

      Sil
  9. Bizim buralarda (kocaeli)bilinmediği için olsa gerek ayri satilmadiği gibi üzerindekiler de çöpe atiliyor bir ot sever olarak denemeyi çok isterdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsunuz lahana, karnabahar her yerde yetiştiğine göre cibes de vardır ama bilinmediğinden satılmıyordur herhalde.Sevgiler.

      Sil
  10. ilk defa duyuyorum ben de ama çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yörenin değişik yemekleri olunca, her gün birbirimizden yeni bir şeyler görüyoruz :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  11. Laz lahanasının göbekteki tohumlu yerine benziyor...Marul göbeğinede benziyor buralarda gördümmü bilemedim..Ot olsunda her türünü severim bende..Ellerinize sağlık tadına bakayım bir parçacık alayımda. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cibes, lahana ve karnabahar gibi sebzelerin diplerinden çıkan sürgünler olduğuna göre belki de görmüşsünüzdür.Bence de ot olsun da, her türü soframızda yerini bulunur.Sevgiler.

      Sil
  12. ilk defa duyuyorum bende eminim lezzetlidir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında adı İzmir'le birlikte anılan otlardandır ama duymak bu güne kısmetmiş demek ki :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  13. Nefis görünüyor.. ellerinize sağlık.. cibesi bilmiyordum, öğrenmiş oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, umarım bir gün tadına da bakabilirsiniz :) Sevgiler.

      Sil
  14. Ankara'da hiç görmedim,sonrada İzmir'i niye özlüyorsun diyorlar işte,gözünü seveyim herşeyi bol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi çok iyi anlıyorum, benim de yıllarım Ankara'da buraları özleyerek geçti :) Maalesef oralarda bilinmiyor ama Çayyolu'nda ki pazarda artık enginar ve börülce bulunuyormuş diye duydum.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  15. Ah Ege otları.. Hepsi nasıl da lezzetli ve sağlık.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Daha önce duymadığım bir bitki. Ama ege otlarının birbirinden lezzetli olduğunu biliyorum, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Ege, İzmir mutfağı ile ilgili hemen her yazıda adı geçer ama dikkatinizi çekmedi demek ki, belki bundan sonra :) Çok teşekkürler.

      Sil
  17. Ellerinize sağlık. Böyle tarifler çok hoşuma gidiyor, sayenizde yöresel bir lezzeti de öğrenmiş oldum. Ben de bu saatayı ıspanak köküyle yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogdaki Ege otları yemekleri etiketine girip bakarsanız, ıspanak kökü salatası da dahil pek çok otu pişmiş ve pişmemiş halleriyle görebilirsiniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...