Balık kokoreç tarifi
Somon balığı sote nasıl yapılır
Somon balığı kokoreç nasıl yapılır
Ankara'da çalıştığım yıllarda öğlen yemeğimi çoğu zaman evde hazırlayıp yanımda götürsem de, dışarıda yiyeceğimiz zaman Ege otlarından, enginar kalbine kadar o yıllarda Ankara'da bulunması zor meze ve balık çeşitleri ile göz dolduran bir balıkçıyı tercih ederdik.İlk defa orada yediğim balık kokoreçi sonraları evde de yapmaya başladım. Siz de balık kokoreçi istediğiniz cins balık kullanarak yapıp, isterseniz dürüm yada ekmek arası olarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3-4 dilim somon balığı filetosu
- 2 adet domates
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Sarımsak ve doğranmış kuru soğanlar, zeytinyağında çevrilir.
- Balıklar yıkanıp, kurulanıp, kılçıkları çıkartılarak küp küp kesilir.
- Balıklara doğranmış acı sivri biberler de eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Domatesler ve baharatlar da eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son ince kıyılmış dereotu da eklenip, sıcak servis edilir.
Ellerine sağlık harika bir tarif olmuş denemek isterim sevgiler
YanıtlaSilBeğeneceğinizi umuyorum, çok teşekkürler, sevgiler.
SilSote güzel olur, balık dağılmadı mı:)
YanıtlaSilFotoğraftan da anlaşılacağı gibi somon balığını küçük küçük küpler halinde kestiğim halde dağılmadı ama başka bir cins balıkla dağılır mı denemek lazım :)
Silbalığı her öğünümde yiyebilirim:) çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oluyor, balık seviyorsanız eminim bu halini de seveceksiniz :)
SilEn sevdiğim balık. Hemde farklı yapmışınız.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Balık kokoreçin daha önce levrekle yapılanını yemiştim.Somon balığı en sağlıklı, en kolay ulaşılabilir balıklardan olunca bir de somonla denemek lazım diye düşündüm.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilHımmm bu tarifi bizim evde pek severler.En kısa zamanda denemeliyim.Elinize saglık.
YanıtlaSilBence de denemelisiniz o zaman, kolay gelsin :) Çok teşekkürler.
SilBalığın her halini severim..Elinize sağlık..
YanıtlaSilO zaman bir de bu halini deneyin, umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık. Bizde malesef balık çok zor yeniliyor. Sebze oğlum yemiyor.. fakat bu güzel tabağa bakınca yutkunmadım değil.. Afiyet olsun yarasın size..
YanıtlaSilBol baharatlı filan olunca kokoreç niyetine yerler mi acaba :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerine sağlık nefis bir lezzet olmuş.
YanıtlaSilSarımsak ve dereotu somona farklı bir lezzet katmıştır ve nefis olmuştur…
Afiyetler olsun…
Sevgiler…
Balık sevmeyenlerin bile severek yiyebileceğini düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilSomon her haliyle güzel ama içine baharat ve sebzeler girince bir başka olmuş. İştah açıcı:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyetler olsun.
Çok teşekkürler Sare'ciğim.Bence de baharatlar bambaşka bir lezzet veriyor, yağlı bir balık olduğundan sebze de tadını hafifletiyor.Sevgiler.
SilEllerinize sağlık levrekle yapmıştım ama somonlada güzel olmuştur afiyet olsun
YanıtlaSilBenim de ilk yediğim kokoreçte levrek kullanılmıştı, sonra değişik balıklarla denedim, somonla da güzel oldu.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilKokoreçten ziyade somon sote gibi .Harika ve besleyici olmuş ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilMalum kokoreç nasıl olur ben pek bilemiyorum :) ama yıllarca buna benzer bir tarifle balık kokoreç diye yediğimizden ben de bu isimle yazdım.Çok teşekkürler, sevgiler.
Silçok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilCok nefis gorunuyor,ellerine saglik canim. Nefis tarifin denenmek icin siraya girdi :) sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :) Umarım denediğinizde beğenirsiniz.Sevgilerimle.
SilElinize sağlık harika görünüyor canım çekti ama bizim evde en çok hamsi seviliyor :-) zehra
YanıtlaSilBiraz iri parçalara ayırdığınız hamsiyle de deneseniz olur sanıyorum.Çok teşekkürler.
SilÇok güzel bir tarif ama balığın rengi kırmızı olduğu için somonda tüketemiyorum. Sanırım beyazı da varmış. Halbuki kırmızı etli daha iyiymiş ama yiyemiyorum işte. Ellerinize sağlılk. :)
YanıtlaSilSağlık sorunları nedeniyle mi yiyemiyorsunuz, öyleyse geçmiş olsun.Hemen her balıkla yapılabilecek bir tarif aslında deneyebilirsiniz.Teşekkürler.
SilAkşama bu tarifi yapacağım. İş çıkışı markete uğramak gerekli. Tavuk kavurma gibi ama somonlu. dağılmıyormuş da . adı kokoreç üstelik daha ne olsun. ellerine sağlık abla.
YanıtlaSilYaptın mı Hikmet'ciğim, umarım balyanakta beğenmiştir :) Öpüyorum ikinizi de, sevgilerimle.
Sil