23 Şubat 2015 Pazartesi

SOMON KOKOREÇ

Balık kokoreç tarifi
Somon balığı sote nasıl yapılır
Somon balığı kokoreç nasıl yapılır
     Ankara'da çalıştığım yıllarda öğlen yemeğimi çoğu zaman evde hazırlayıp yanımda götürsem de, dışarıda yiyeceğimiz zaman Ege otlarından, enginar kalbine kadar o yıllarda Ankara'da bulunması zor meze ve balık çeşitleri ile göz dolduran bir balıkçıyı tercih ederdik.İlk defa orada yediğim balık kokoreçi sonraları evde  de yapmaya başladım. Siz de balık kokoreçi istediğiniz cins balık kullanarak yapıp, isterseniz dürüm yada ekmek arası olarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 3-4 dilim somon balığı filetosu 
  • 2 adet domates 
  • 2 adet acı sivri biber 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım demet dereotu
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber 
  • Kekik 
  • Kimyon 
  • Tuz  

Yapılışı: 
  • Sarımsak ve doğranmış kuru soğanlar, zeytinyağında çevrilir.
  • Balıklar yıkanıp, kurulanıp, kılçıkları çıkartılarak küp küp kesilir.
  • Balıklara doğranmış acı sivri biberler de eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Domatesler ve baharatlar da eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • En son ince kıyılmış dereotu da eklenip, sıcak servis edilir.

34 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika bir tarif olmuş denemek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinizi umuyorum, çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Sote güzel olur, balık dağılmadı mı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi somon balığını küçük küçük küpler halinde kestiğim halde dağılmadı ama başka bir cins balıkla dağılır mı denemek lazım :)

      Sil
  3. balığı her öğünümde yiyebilirim:) çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel oluyor, balık seviyorsanız eminim bu halini de seveceksiniz :)

      Sil
  4. En sevdiğim balık. Hemde farklı yapmışınız.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık kokoreçin daha önce levrekle yapılanını yemiştim.Somon balığı en sağlıklı, en kolay ulaşılabilir balıklardan olunca bir de somonla denemek lazım diye düşündüm.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  5. Hımmm bu tarifi bizim evde pek severler.En kısa zamanda denemeliyim.Elinize saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de denemelisiniz o zaman, kolay gelsin :) Çok teşekkürler.

      Sil
  6. Balığın her halini severim..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir de bu halini deneyin, umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık. Bizde malesef balık çok zor yeniliyor. Sebze oğlum yemiyor.. fakat bu güzel tabağa bakınca yutkunmadım değil.. Afiyet olsun yarasın size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol baharatlı filan olunca kokoreç niyetine yerler mi acaba :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  8. Ellerine sağlık nefis bir lezzet olmuş.
    Sarımsak ve dereotu somona farklı bir lezzet katmıştır ve nefis olmuştur…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık sevmeyenlerin bile severek yiyebileceğini düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  9. Somon her haliyle güzel ama içine baharat ve sebzeler girince bir başka olmuş. İştah açıcı:))
    Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sare'ciğim.Bence de baharatlar bambaşka bir lezzet veriyor, yağlı bir balık olduğundan sebze de tadını hafifletiyor.Sevgiler.

      Sil
  10. Ellerinize sağlık levrekle yapmıştım ama somonlada güzel olmuştur afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk yediğim kokoreçte levrek kullanılmıştı, sonra değişik balıklarla denedim, somonla da güzel oldu.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  11. Kokoreçten ziyade somon sote gibi .Harika ve besleyici olmuş ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum kokoreç nasıl olur ben pek bilemiyorum :) ama yıllarca buna benzer bir tarifle balık kokoreç diye yediğimizden ben de bu isimle yazdım.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Cok nefis gorunuyor,ellerine saglik canim. Nefis tarifin denenmek icin siraya girdi :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) Umarım denediğinizde beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  14. Elinize sağlık harika görünüyor canım çekti ama bizim evde en çok hamsi seviliyor :-) zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz iri parçalara ayırdığınız hamsiyle de deneseniz olur sanıyorum.Çok teşekkürler.

      Sil
  15. Çok güzel bir tarif ama balığın rengi kırmızı olduğu için somonda tüketemiyorum. Sanırım beyazı da varmış. Halbuki kırmızı etli daha iyiymiş ama yiyemiyorum işte. Ellerinize sağlılk. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık sorunları nedeniyle mi yiyemiyorsunuz, öyleyse geçmiş olsun.Hemen her balıkla yapılabilecek bir tarif aslında deneyebilirsiniz.Teşekkürler.

      Sil
  16. Akşama bu tarifi yapacağım. İş çıkışı markete uğramak gerekli. Tavuk kavurma gibi ama somonlu. dağılmıyormuş da . adı kokoreç üstelik daha ne olsun. ellerine sağlık abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptın mı Hikmet'ciğim, umarım balyanakta beğenmiştir :) Öpüyorum ikinizi de, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...