10 Haziran 2015 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI ENGİNAR

Fırında kaşarlı enginar tarifi
Fırında bezelyeli havuçlu enginar tarifi
Fırında kaşarlı enginar nasıl yapılır
     Enginarların ve taze bezelyelerin bol olduğu bu günlerde her güne ayrı bir enginar tarifi verecek kadar çeşitte enginar yemeği yapılınca bir de taze bezelye ve havuçlu enginar yapıp, üzerine kaşar peyniri koyarak fırınladım.Taze enginar ve bezelye bulamazsanız, aynı tarifi konserve enginar çanağı ve bezelye kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 6 adet enginar çanağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 su bardağı taze bezelye 
  • 2 adet havuç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım limonun suyu 
  • Yarım demet dereotu 
  • Tuz 
  • 250 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
  • Enginar çanakları iyice yıkanıp, sert kısımları temizlenerek limonlu su içinde bekletilir.          
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur.
  • Küp küp doğranmış havuçlar, bezelyeler de eklenir.
  • Enginar çanakları da aynı tencereye dizilip, limonlu sudan üstüne eklenir.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayıp suyunu iyice çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Ocaktan indirilen enginarlar fırın kabına alınır.
  • Enginarların içine kıyılmış dereotu, bezelyeler ve havuçlar paylaştırılır.
  • Enginarların üzeri dilimlenmiş kaşar peyniri ile kapatılır.
  • Yarım çay bardağı kadar su ve zeytinyağı eklenip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.

14 yorum:

  1. fırında hic denememiştim çok güzel gorunuyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en basit yemek bile fırına girince bambaşka oluyor, bir de kaşar eklenince görüntü ve tadı ben de beğendim.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. NEFİS OLMUŞ,ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  3. Bu mevsimde hem enginar, hem de bezelyenin tazesi mutlaka bulunur. Ben de her çeşidini yaptım ama kaşarlı bilmiyordum. İlk enginar alışımda mutlaka deneyeceğim. Sizin görselleriniz tok karnına bile cezbedici. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da olduğum yıllar aklıma gelince, bulamayacaklar için alternatif olsun diye konservesi de olabilir diye yazdım, yoksa tazesini bulabilenler için tabii ki tazesi daha lezzetli :) Çok teşekkür ediyorum İlhan bey, sevgiler.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık harika görünüyor. Enginarlar bitmeden denesem iyi olacak aslında. Ben bu sene hiç enginar pişirmedim :( Bir türlü alışamadık. Egeden yemek birgün nasip olursa daha sık yapmaya başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de tam tersi herhalde, herkes enginar sevince nerede ise iki günde bir enginarlı bir şeyler yapıyoruz.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  5. Bir İzmirli olarak bayılırım enginara, ellerinize sağlık, yeni bir sayfa sahibi olarak bende beklerim..
    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sayfanızda nice güzel paylaşımlara, sevgilerimle.

      Sil
  6. Fırında hiç denememiştim.Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırınlanınca daha bir güzel oldu sanki :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık. Fırın yemekleri kesinlikle daha lezzetli oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu bile farklı oluyor bence de :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...