23 Haziran 2015 Salı

SEMİZOTU YEMEĞİ

Semizotu yemeği tarifi
Semizotu yemeği nasıl yapılır
     Yeşil yapraklı sebzeler arasında vitamin değerleri açısından en yüksek, kalori değerleri açısından da en düşük oranlara sahip ve hemen her yerde bulunabilen semizotunun yemeğini, çiğden yoğurtlu yada domatesli semizotu salatasını yapabilirsiniz.Semizotu yemeğini yaparken ben yemeğe pirinç veya bulgur koymuyorum ama bizim usul, hem lezzetini hem de vitamin değerlerini arttıracak olan soyulmuş sarımsak dişleri ekliyorum.Olgun domates kullandığım için su eklemeye gerek olmuyor ama siz isterseniz çok az miktarda su ekleyerek pişirebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 bağ semizotu 
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 2 adet büyük olgun domates veya domates püresi 
  • 1 baş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Semizotlarının kök kısımları kesilip, atıldıktan sonra ayıklanıp, yıkanır.
  • Çatala gelecek büyüklükte irice doğranır.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler, semizotları, soyulmuş sarımsak dişleri ve tuzu da eklenip, karıştırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirilir.
  • Domatesler yeterince olgun değilse, bir çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.

34 yorum:

  1. Ben ayrıca kırmızı biberi halka halka doğrayıp ilave ediyorum görüntüsüde çok hoş oluyor sarmısağı bütün olarak eklemek de çok güzelmiş ellerine sağlık Nergisciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine'ciğim bir de öyle deneyeyim renkli renkli görüntüsü hoş olur gerçekten :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Yarın pazardan alınıp yapılacak:))) çok severim ellerine sağlık.
    Nergisim geçen yıl pişmiş yemekten saklama kabına koyup kış için buzluğa attım . sofraya geldiğin de sanki o sabah pişirilmiş kadar güzeldi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel hazır yemek olmuştur ama gerçi artık buzluklar da bize yetmiyor :)

      Sil
  3. yemek olarak hiç yemedim ama ben çiğken çok seviyorum
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yemeğini de beğenirsiniz diye düşünüyorum.Çok teşekkürler.

      Sil
  4. bu akşam semizotu yapmayı planlıyorum ben de bakalım elinize sağlık:-))

    YanıtlaSil
  5. Yaşasın yaz yemekleri. Tazecik semiz otları bol sarımsaklı çok güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız yaz gelince hafif yemekler yemek lazım, semizotunun pişmişi de çiği de çok güzel :) Teşekkürler.

      Sil
  6. Tazecik semiz otlarına bayıldım. Pişirmeye gerek bile yok çiğ çiğ yemeli. Elinize sağlık, sevgiler...
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de yeşillikleri pişirmeye kıyamıyorum o kadar tazecikler ki :) Sevgiler.

      Sil
  7. çok güzel görünüyor, vitamini de kaçmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitaminler ölmeye kalmadan yemek çok kısa sürede pişiyor zaten :)

      Sil
  8. bayılırım en sevdiğim yaz sebzelerindendir.Hele de bir de tarladan doğal olansa off muhteşem olur. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Ben de doğal olanlardan alıyorum, sağolsun köylü kadınlarımız her pazara tazecik semizotu taşıyorlar :) Sevgiler.

      Sil
  9. Salatasınıda yemeğinide çok severim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. alındı,yapıldı, beğenildi:)))))) sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Çok severim semiz otunu, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  12. Kuru soğan koymadan yaparım, çok lezzetli olur.
    Ellerine sağlık ..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğansız hiç denemedim Şeniz'ciğim, ben normal yemek gibi pişiriyorum.Sevgiler.

      Sil
  13. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş. Ama semiz otunun bizim evde benden başka alıcısı yok.. Biraz şanssız bir sebze sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse semizotu biz de sevilerek yeniliyor, bizde de bamyanın benden başka şansı yok :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  14. semizotunu çok severim yemeğini hiç yemedim salatasını seviyorum yemeğini de denemeli ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeği de çok hafif oluyor, seveceğinizi umuyorum :) Sevgilerimle.

      Sil
  15. Of ben de bayılırım semizotuna ama maalesef eşim sevmiyor diye kendime de az sıklıkta yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim için de bamya aynı şekilde ve eşlerden biri yemeyince yapılan yemek bir türlü bitmiyor, iki üç gün aynı yemeği yemek de sıkıyor değil mi :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...