Renkli pilav nasıl yapılır
Siyah pirinç ile renkli pilav tarifi
Siyah pirinçten daha önce pilav pişirdiğimde biraz daha renklendirilse nasıl olur acaba diye düşünmüştüm :) Bu düşünceyle haşladığım pancarların kırmızı renkli suyunu da aralarına katarak üç renkli pilav yaptım.Pişerken renklerin birbirine karışmaması için, pirinçleri ayrı ayrı pişirdim.Tarif biraz uzun gibi görünse de; aynı anda üç ayrı kapta pişirilirse, zaman açısından normal pilav yapmaktan hiç bir farkı olmayan bu pilavla sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış pancarın sıcak suyu
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı siyah pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
- Karabiber
- İki adet orta boy pancar soyulup, parçalanarak üç su bardağı su ile haşlanır.
- Pancarın pembe haşlama suyundan 1,5 su bardağı ayrılır.
- Basmati pirinç sıcak tuzlu su içinde 15 dakika kadar bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Pancarın haşlama suyu ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
- Pilavın üzerine kağıt havlu örtülerek demlenmeye bırakılır.
- Siyah pirinç sıcak tuzlu su içinde yarım saat bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Sıcak su eklenip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pilavın üzerine kağıt havlu örtülerek demlenmeye bırakılır.
- Basmati pirinç sıcak tuzlu su içinde 15 dakika kadar bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Sıcak su eklenip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Geniş bir kabın içinde pirinçleri kırmadan alttan üste doğru üç renk pilav karıştırılır.
- İnce kıyılmış dereotu ve karabiberi de eklenerek, sıcak servis edilir.
Lütfen bize de bekliyorum sizi ben :-)) nefis görünüyor elinize sağlık..
YanıtlaSilBen de sizi her zaman beklerim audrey :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilRengarenk içim açıldı. Ellerinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilBana da sadece siyah pirinç pilavı biraz kasvetli gelmişti, böyle daha iyi oldu sanki :) Sevgilerimle.
SilMuhteşem görünüyor elinize sağlık :) <3
YanıtlaSilhttp://duygugoker.blogspot.com/
Çok teşekkürler, sevgiler.
SilAy bu nasıl müthiş birşey. Böyle pirinç çeşitleri olduğunu bilmiyordum. Harika.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Siyah pirinç bir kaç yıldır satılıyor, kırmızı olanı da ben pancar suyu ile pişirerek renklendirdim.Sevgiler.
SilBa-yıl-dımmm... görüntü çoook hoş Nergis hanımcığımmm.... ellerinize sağlık... yalnız ben daha önce siyah pirinç hiç görmedim tadı nasıldı... farklı bir aroması falan yok değil mi...denemek isterim...sevgiler... Selma'nın Organik Mutfağı
YanıtlaSilSiyah pirinci renklendirsem daha iyi olur gibi geldi bana da :) Siyah pirincin belirgin bir aroması yok, bildiğimiz pirinçten tek farkı pişmesi için biraz daha fazla su gerekiyor.Denemek isterseniz, Migroslarda satılıyordu.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silsofrada çok şık bir görsel:)) hiç böyle bir pilav denemedim ama eminim ki lezzetlidir.. ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilAslında lezzet olarak bildiğimiz pilavdan çok farkı yok ama görsel olarak değişik olur diye düşünmüştüm.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilBayıldım :)) Eline sağlık Nergizcim :*
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurdan'cığım :) Sevgilerimle.
SilNe kadar yaratıcısınız, rengarenk bir pilav olmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
SilSuper renkler
YanıtlaSilKırmızı, siyah, beyaz uyumunu ben de severim :)
Silne güzel görüntü böyle ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilOldukça da uğraştırmış sizi. Üç kere pilav pişirmişsiniz. Ama çok güzel olmuş değmiş doğrusu. Ellerinize sağlık.. Siyah pirinci de çok merak ediyorum. Denemeliyim sanırım...
YanıtlaSilÜç ayrı kapta aynı anda pişirdiğim için, normal pilav yapmaktan daha fazla uğraştırmadı ama tarifi biraz uzunca yazdım herhalde :) Sevgilerimle.
SilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Harikasınnnnn :) sevgiler.
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler :) Sevgilerimle.
Silİlk defa bu kadar güzel ve göze hitap eden bir pilav görüyorum. Siyah pirinç eklemeden, iki renkli olarak denemeyi düşünüyorum ilk olarak. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beğenmenize sevindim :) Denemelerin sonu yok, önce iki sonra üç yaparsınız, sevgiler.
Silçok nefis görünüyor süper bir tarif daha ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hatice'ciğim :) Sevgiler.
Silnefis görünüyor (:
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silrenk şöleni gibi olmuş muhteşem görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilBen de renkli her şeyi çok seviyorum :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil